سمپاشی گیاهان خانگی و نکات آن

« راهنما و دانستنی‌ها »

برای از بین بردن انواع آفات گیاهان آپارتمانی، انواع و اقسام سم‌های مختلفی وجود دارد. به طور کلی می‌توان سمپاش‌ها را به دو دسته سم شیمیایی و سم خانگی تقسیم کرد. سم‌های شیمیایی در انواع مختلف محلول یا پودر موجود است. برگی را که دچار آسیب شده است را از گیاه قطع کنید و آن را به یک گلفروشی‌ها یا متخصص گیاهان نشان دهید تا سم و آفت‌کش مناسبی به شما معرفی کند.

سم را خریداری کنید و بر اساس دستورالعمل نوشته شده روی بسته‌بندی آن، عمل کنید. با این حال اگر آسیب‌های وارده به گیاه‌تان چندان شدید نیست و وضعیت بحرانی ندارد، می‌توانید با استفاده از سم خانگی خودتان درمان را شروع کنید. پیش از استفاده از هرگونه سم و آفت‌کشی لازم است نکات ایمنی را رعایت کنید.

.

رعایت موارد ایمنی هنگام سمپاشی گیاهان آپارتمانی

گیاه را به بیرون از خانه، درون بالکن یا حیاط یا هر جای دیگری که هوای آزاد در جریان باشد ببرید. مراقب باشید که در نزدیکی محل سمپاشی، مواد غذایی یا لوازم آشپزخانه نباشد. لباس بلندی بپوشید و بینی و دهان خود را با ماسک بپوشانید. دستکش به دست کنید و به چشمان‌تان عینک ایمنی بزنید.

کودکان و افراد بیمار و حساس را از محل سمپاشی دور کنید. هر نوع سمی اعم از شیمیایی یا سم خانگی را ابتدا روی ناحیه کوچکی از گیاه تست کنید.

در صورت نبود هیچ گونه مشکل یا حساسیتی از جانب گیاه، سمپاشی گیاهان را روی کل گیاه انجام دهید.

گیاه سمپاشی شده را برای ساعاتی در همان محل نگه دارید و اجازه دهید تا کاملا خشک شود، سپس داخل منزل بیاورید. باقی مانده سم را در محیط زیست رها نکنید. ظرف حاوی آفت‌کش را به خوبی شسته و در آفتاب خشک کنید. تمامی لباس‌ها و دستان خود را نیز با دقت بشوئید.

هنگام سمپاشی گیاهان آپارتمانی، نکات ایمنی را رعایت کنید تا مشکلی برای سلامتی خود و خانواده‌تان پیش نیاید.

.

سم خانگی:

با استفاده از موادی که در خانه دارید می‌توانید محلول‌هایی را بسازید که از آن برای دفع آفات و سمپاشی گیاهان آپارتمانی استفاده کنید. این محلول‌ها چون از مواد طبیعی ساخته می‌شود، ضرر سم‌های شیمیایی را نداشته و به راحتی قابل استفاده است. در زیر به آموزش ساخت چند نوع سم خانگی می‌پردازیم.

سه عدد سیر و یک عدد فلفل قرمز تند را با یک لیوان آب در مخلوط کن ریخته تا کاملا با هم ترکیب شود و به صورت محلول غلیظی دربیاید. محلول را در ظرفی ریخته و بگذارید برای یک روز زیر آفتاب یا محیط گرمی بماند. روز بعد محلول را از صافی عبور دهید و مایع را داخل آب پاش بریزید و روی گیاهان اسپری کنید. هر هفته یک بار از این سم خانگی استفاده کنید. با تکرار این کار پس از یک ماه، می‌توانید انواع آفات گیاهان آپارتمانی را از بین ببرید.
یک قاشق غذاخوری روغن مایع (بهتر است از روغن‌های گیاهی مانند روغن آفتاب گردان یا روغن کانولا استفاده کنید) را با یک قاشق غذاخوری مایع ظرفشویی یا شامپو بچه مخلوط کنید. دو قاشق از این محلول را به یک لیوان آب اضافه کنید و خوب حل کنید.حال درون آبپاش ریخته و روی قسمت کوچکی از گیاه اسپری کنید. یک روز صبر کنید. اگر متوجه تغییر رنگ یا پژمردگی آن قسمت از گیاه شدید، این محلول را کنار بگذارید. چرا که گیاه شما نسبت به مواد موجود در روغن یا مایع ظرفشویی حساسیت دارد. می‌توانید با روغن و مایع شوینده دیگری این کار را تست کنید.در صورتی که گیاه شما علائم خاصی نسبت به محلول نشان نداد، محلول را روی باقی برگ‌های گیاه،‌ اسپری کنید. فراموش نکنید که قسمت‌های زیرین برگ‌ها را نیز سمپاشی کنید.
نصف لیوان مایع دستشویی را با ۴ لیتر آب مخلوط کنید. برای این کار از مایع‌های دستشویی معطر یا ضد باکتری استفاده نکنید تا به گیاه شما آسیب نرسد. مخلوط را درون یک آبپاش بریزید و همانند محلول قبلی، روی قسمت کوچکی از گیاه امتحان کنید. در صورتی که بعد از گذشت یک روز مشکل خاصی مشاهده نکردید، محلول را روی گیاه بپاشید. یک روز در میان و برای دو هفته این کار را تکرار کرده و ادامه دهید.

شاید جالب باشد که بدانید از پرتقال می‌توانید به عنوان یک سم خانگی استفاده کنید. پرتقال حاوی موادی است که در از بین بردن موجودات موذی مانند شته‌ و قارچ‌ گیاهان آپارتمانی و یا حتی سوسک و مورچه، موثر عمل می‌کند. یک پرتقال را پوست بکنید و پوست آن را در ظرفی بریزید و دو لیوان آب جوش به آن بیافزایید.این شیشه را برای یک روز زیر نور آفتاب یا در یک محیط گرم قرار دهید. بعد از گذشت این مدت، محلول را از یک صافی عبور دهید و مایع به دست آمده را در ظرفی ریخته و ۳-۴ قطره صابون زیتون (صابون کاستیل) به آن اضافه کنید. حال محلول را درون آبپاش ریخته و روی برگ‌های گیاه اسپری کنید.

پوست پرتقال می‌تواند یک سم خانگی برای سمپاشی گیاهان باشد. هم‌چنین می‌توانید با ترکیب فلفل و سیر، انواع آفات گیاهان آپارتمانی را از بین ببرید.

استفاده از خود گیاهان برای درمان گیاهان آپارتمانی نیز روش جالب دیگری است که می‌توانید به سادگی در خانه از آن استفاده کنید. می‌توانید گیاهانی چون ریحان، سیر، جعفری، نعنا یا اسطوخودوس را در گلدان‌هایی بکارید و آن‌ها را نزدیک دیگر گیاهان خود نگه دارید. این گیاهان انواع آفات گیاهان آپارتمانی را دفع می‌کند و مانع رشد جانوران موذی می‌شود. هم‌چنین می‌توانید با استفاده از گل داوودی، یک نوع سمپاش بسازید.به این ترتیب که نصف لیوان گل داوودی خشک شده را با ۴ لیوان آب مخلوط کنید. این محلول را برای ۲۰ دقیقه بجوشانید، سپس از یک صافی رد کنید. مایع به دست آمده را پس از خنک شدن، روی گیاه اسپری کنید. مواد موجود در گل داوودی که پس از جوشیدن آزاد می‌شود، برای از بین بردن انواع آفات گیاهان آپارتمانی بسیار موثر است.

.
منابع:

http://akharinkhabar.ir

error: Alert: Content selection is disabled!!