گل لیندا (نگهداری + پرورش)

« راهنما و دانستنی‌ها »

نحوه پرورش و نگهداری گل لیندا

گیاه لیندا یکی از گیاهان پرطرفدار آپارتمانی، نگهداری از این گیاه بسیار ساده است و برای ادارات و سازمان ها گیاهی مناسب و زیبا می باشد علاوه بر این، لیندا برای افرادی که تجربه ی نگهداری از گیاهان را ندارند نیز، انتخابی مناسب است. گل لیندا این گیاه به نخل دم اسبی و لیندا مشهور است، برگ های آن باریک و کشیده و ضخیم و مقاوم ، مجنون و آویزان و فنری است. این برگ ها سطح مقطع کمی دارند تا مانع از هدر رفتن آب گیاه شوند. حالت زیبای آن ناشی از سرازیر شدن برگ ها به طرف پایین بخصوص در سنین بالاست. انتهای ساقه ضخیم می شود و شکل عجیبی به خود می گیرد و نام انگلیسی آن به معنی پای فیل به همین علت است. پای بسیار بزرگ و ورم کرده گیاه، آب را در خود ذخیره می نماید.

برگ های لیندا مجنون، آویزان، باریک، کشیده، فنری، ضخیم و مقاوم است که طول شان تا ۱٫۸ متر رسیده و عرض شان کمتر از ۲٫۵ سانتیمتر می باشد. این برگ ها سطح مقطع کمی دارند تا مانع از هدر رفتن آب گیاه شوند. حالت زیبای آن ناشی از سرازیر شدن برگ ها به طرف پایین بخصوص در سنین بالاست. انتهای ساقه ضخیم می شود و شکل عجیبی به خود می گیرد. پایه بسیار بزرگ و ورم کرده گیاه، آب را در خود ذخیره می نماید.

ارتفاع لیندا ممکن است به ۲ متر هم برسد و با بالا رفتن سن گیاه از ساقه آن جوانه هایی رشد میکند که به خاطر حفظ شکل و فرم آن باید سریع حذف کنید. رنگ برگها سبز تا سبز مایل به تیره می شود. رنگ گلهای آن سفید مایل به کرم است و به ندرت و فقط بر روی گیاهان مسن بخصوص در تابستان ظاهر میشود.

معرفی لیندا:

این گیاه به نخل دم اسبی و لیندا مشهور است . بومی جنوب غرب آمریکا و مکزیک است و به زندگی بیابانی عادت دارد. برگ های آن باریک و کشیده و ضخیم و مقاوم ، مجنون و آویزان و فنری است. این برگ ها سطح مقطع کمی دارند تا مانع از هدر رفتن آب گیاه شوند. حالت زیبای آن ناشی از سرازیر شدن برگ ها به طرف پایین بخصوص در سنین بالاست. انتهای ساقه ضخیم می شود و شکل عجیبی به خود می گیرد و نام انگلیسی آن به معنی پای فیل به همین علت است. پایه بسیار بزرگ و ورم کرده گیاه، آب را در خود ذخیره می نماید.

شرایط نگهداری لیندا:

نور مورد نیاز:

برای نگهداری گل لیندا دریافت نور کافی و مناسب می تواند به رشد هر چه بهتر آن کمک کند اما این گیاه می تواند به خوبی در سایه دوام بیاورد، پس سعی کنید آن را در مکانی با نور ملایم و متعادل قرار دهید زیرا اگر به صورت مداوم در سایه باشد رشد ان بسیار کند خواهد شد، در مقابل اگر نور دریافتی آن شدید باشد برگ های گیاه می سوزد. سعی کنید در تابستان به خصوص در ماه های مرداد و تیر گیاه را از تابش مستقیم نور خورشید در امان نگه دارید.

میزان آبیاری:

بعد از آن که گیاهتان را در محلی مناسب برای دریافت نور کافی قرار دادید زمان آبیاری آن می باشد، معمولا با توجه به ساقه گوشتی و متورمی که گیاه لیندا دارد مقدار زیادی آب را در خود جای داده است به همین دلیل می تواند برای مدت طولانی بدون آب دوام بیاورد، کسانی که به مسافرت های طولانی می روند می توانند از طرف آبیاری این گیاه خاطر جمع باشند، معمولا میزان آبیاری به نوع منطقه ای که در آن زندگی می کنید بستگی دارد، اگر در منطقه ای گرم زندگی می کنید هفته ای ۱ مرتبه اگر منطقه تان آب هوایی معتدلی دارد هر ۲ هفته ۱ مرتبه در هر طورت بهتر است هر زمان سطح گیاه کاملا خشک شد گیاهتان را آبیاری کنید.

نکته: برای نگهداری گل لیندا باید برای آبیاری آن زمانبندی دقیقی داشته باشید و این کار را منظم انجام دهید زیرا نامنظمی در آبیاری باعث می شود تا گیاه دچار استرس و تنش شود به همین دلیل ممکن است رشد گیاه متوقف شود.

خاک مطلوب:

لیندا گیاهی می باشد که نسبت به خاکی که در آن کاشته می شود حساسیت به خرج نمی دهد، شما می توانید برای تهیه خاک لیندا از خاک های کاکتوس استفاده کنید، البته مناسب ترین و بهترین خاک برای کاشت و نگه داری گل لیندا خاکی می باشد که دارای قدرت زهکشی بالا باشد، اگر قصد استفاده از خاک ترکیبی دارید می توانید از دو قسمت خاکبرگ، ۱ قسمت پرلیت و ۱ قسمت پیت ماس و یا کوکوپیت استفاده کنید.

میزان رطوبت:

برای نگهداری گل لیندا باید میزان دریافت رطوبت آن را کنترل کنید، زیرا اگر از رطوبت کافی برخوردار نباشد نوک برگهای گیاه به رنگ قهوه ای در می آید همچنین باید برای آن مکانی را در نظر بگیرد که به دور از دیگر گیاهان باشد زیرا لیندا جزء گیاهانی می باشد که به صورت انفرادی رشد می کند.

کوددهی:

اگر چه به کود دهی نیاز ندارد اما برای رشد هر چه بهتر آن می توانید از مقدار بسیار کمی کودهای ارگانیک استفاده نمایید، در صورت استفاده از کود های شیمیایی مایع باید آن را با آب معمولی ترکیب کنید و هر ۲ هفته ۱ بار به گیاه بدهید، شما می توانید از کودهای معدنی هربان برای تغذیه گیاه خود استفاده کنید.

میزان دما:

لیندا گیاهی می باشد مقاوم نسبت به تغییرات دمایی، اگر گیاه لیندای شما گیاهی بالغ و سن دار باشد تا حدی می تواند دمای زیر صفر درجه را تحمل کند آن هر در مدت بسیار کمی، بهترین دمایی که می توانید برای نگهداری گل لیندا در نظیر بگیرید دمایی به اندازه ۷ تا ۲۱ درجه سانتی گراد می باشد.

نحوه تکثیر:

یکی از متداول ترین راه های تکثیر گل لیندا از طریق کاشت بذر آن می باشد که به راحتی می توانید آن را انجام دهید، کافیست بذر این گیاه را در خاک پیت ماس بکارید و در درجه دمایی بالایی قرار دهید تا شروع به جوانه زدن کند، سپس بعد از آن که به قدر کافی رشد کرد باید آن را به یک گلدان دیگر انتقال دهید.

روش دیگری که برای تکثیر گیاه لیندا وجود دارد این است که می توانید با جدا کردن پاجوش هایی که از کنار گیاه اصلی شروع به رشد می کنند آن را تکثیر کنید، شما باید این کار را در فصل بهار زمانی که قصد دارید گلدان گیاه را تعویض کنید انجام دهید و قلمه را به یک گلدان کوچکتر انتقال دهید.

تعویض گلدان:

گیاه دوست ندارد ریشه هایش پراکنده باشد، به همین دلیل فقط هر ۲ سال یکبار گلدان را عوض کنید. در بقیه ایام به تعویض چند سانتی متر خاک سطحی با خاک نو اکتفا کنید و زهکش را بازدید نمایید. هرچه گلدان آن تنگ تر شود، رشد پیاز آن بیشتر می باشد.

رایج ترین مشکلات نگهداری از گل لیندا:

ظهور لکه های قهوه ای: بالا رفتن سن گیاه و یا عدم در یافت رطوبت کافی علت بروز این مشکل برای گیاه می باشد، پس بهترین کاری که می توانید انجام دهید این است که برگ هایی را که قهوه ای شده است را جدا کنید و همچنین میزان رطوبت گیاه را افزایش دهید.

ایجاد شپشک آرد آلو: وجود این افت نرم و سفید بر روی گیاه باعث می شود تا شیره گیاه را به طور کامل بمکد، در این صورت باید با استفاده از یک قلمو تمامی این آفات را از روی گیاه کنار بزنید.

متوقف شدن رشد گیاه: در صورتی که گیاهتان از رشد کمی برخوردار می باشد بهتر است گیاه خود را خوب چک کنید، از نبود آفات مطمئن شوید، از نوری که دریافت می کند مطمئن شوید، آبیاری را منظم انجام دهید، در صورتی که مشکلی نداشت می توانید به کوددهی گیاه بپردازید.

.

منبع: ساعدنیوز | https://saednews.com

error: Alert: Content selection is disabled!!