Zamioculcas zamiifolia به گیاهی بسیار محبوب تبدیل شده است و در داخل خانه در سراسر جهان یافت می شود. از گیاهان آپارتمانی هستند که همیشه جزء گیاهان “جدید” به حساب می آیند. آنها می توانند در داخل خانه یک نگاه متفاوت به وجود آورند. تولید کنندگان همیشه در آیتم های جدید این گیاه و نگاه نو برای ارائه به مشتریان خود دارند.
این گیاه در دنیا معروف به ZZ هست. به نظر می رسد شبیه cycad – furfuracea Zamia هست ، پایه ساقه گیاه متورم که از آن ساقه میزبان سبز تیره، برگ به طور طبیعی براق است. و از براق کردن برگها به طور غیر طبیعی باید جلوگیری کرد مگر با شستشو و تمیز کردن.
یک قانون که تقریباً در همه گیاهان در محیط داخلی یکسان است ، رشد کند آنهاست که این قانون در ZZ مستثنی است. تکثیر این گیاه بسیار ساده است اما به آرامی پیشرفت می کند. از گیاهانی این که از قلمه برگ راحت می گیرد و به راحتی می توانید با کندن هر برگ و گذاشتن در بستر پرلیت یا ماسه یا پیت ماس و ماسه خیلی زود آن را ریشه دار کنید و از اونجا که زاموفیلیا ها داری پیاز هستند بلافاصله پیاز تولید شده و از آن جوانه جدید ظاهر میشود اما معمولا تا ظاهر شدن جوانه و تشکیل پیاز بین دو تا سه ماه زمان میبرد ولی بعد از تشکیل پیاز ، رشد آن بسیار سریع می شود . برگ کاشته شده بعد از مدتی خراب می شود و اکثراً با دیدن برگ خراب شده فکر می کنند به نتیجه ترسیدند و آن را دور میندازند در صورتی که تازه با خواب شدن برگ پیاز تشکیل شده و رشد همچنان ادامه دارد .
معرفی و نگهداری گل زاموفیلیا :
سلام به همگی امروز میخوایم در خصوص یکی از مقاوم ترین گیاهان آپارتمانی که تا حالا دیدید صحبت کنیم انقدر مقاوم هست که میگن کشتن اون خیلی سخت تر از نگهداری اون هست و بهترین گیزنه برای نگهداری در داخل آپارتمان به حساب میاد و خب برای نگهداری از اون باید یک سری شرایط رو فراهم کنید که گیاه رشد خوبی داشته باشه ما در این مطلب به شما نحوه تکثیر زاموفیلیا و همچنین شرایط نگهداری اونو خواهیم گفت پس با ما همراه باشید.
معرفی زاموفیلیا
این گیاه رو با نام علمی Zamioculcas zamiifolia و نام انگلیسی Zanzibar gem میشناسند و بومی شرق آفریقا هستش این گیاه رو از خانواده ARACEAE میدونند جالب هستش بدونید که سیستم فتوسنتز منحصر به فردی داره که بهش CAM گفته میشه که مانند کاکتوس ها عمل میکنه، این گیاه رو میشه به راحتی در مکانهایی که نور کم دارند نگهداری کرد در ضمن این گیاه به علت مقاوم بودن در مقابل نور و آبیاری بهش لقب گیاه فوق قوی داده شده است.
زاموفیلیا دارای برگ هایی به شکل پر که طول ساقه گیاه بین 40 الی 60 سانتی متر هم میرسد رنگ برگها سبز تیره با براقیتی زیاد هست و اگر شرایط ایده آل گیاه را فراهم کنید گلهای کوچک زرد رنگ روشن که به قهوه ای یا برنزی مایل هست را میتوانید ببینید.
دما:
بهترین دما رنج بین ۱۵ الی ۳۰ درجه در منزل میباشد در صورت گرم شدن بیشتر باید با اسپری برگها را آبپاشی کنید.از نظر دمایی هم این گیاه مقاومت خوبی میتونه نشون بده ولی خب بهترین دمای رشد گیاه بین 22 الی 30 درجه سانتی گراد میباشد که دمای شب رو 22 و دمای روز رو 30 درجه باید گفت اگر دمای روز بیشتر از 26 درجه سانتی گراد میشه حتما غبارپاشی روی برگهای گیاه رو انجام بدین در ضمن در زمان ظهر و زمانی که نور روی برگها میوفته غبارپاشی باعث آسیب به برگها میشه.
آبیاری:
گیاه زاموفیلیا به آبیاری کم مقاوم هست و تنها عاملی که میتونه این گیاه رو از پا دربیاره آبیاری زیاد خواهد بود پس در آبیاری اون دقت کافی رو داشته باشید. چون این گیاه در ریشه های خودش (به شکل ساقه هست) آب ذخیره میکنه و آبیاری زیاد باعث پوسیدگی ریشه و ساقه گیاه خواهد شد. پس بین دو آبیاری اجازه بدین که خاک گلدان کاملا خشک بشه و سپس اقدام به آبیاری کنید در هر نوبت از آبیاری به مقداری گیاه را آب بدین که آب از زیر گدان خارج شود و آب خارج شده را دور بریزید.
توجه داشته باشید که زهکشی گلدان شما باید کاملا مناسب باشد تا مانع جمع شدن آب در خاک گیاه بشه ، پس تا خاک گلدان خشک نشده به گیاه آب ندید.
نور:
این گل خب برای رشد مطلوب و شرایط ایده آل به جای روشن نیاز دارد ولی در مکانهای تاریک تر هم قادر به زنده ماند و ادامه ی زندگی هست ولی برگها و ساقه برگ باریک میشه .باید مواظب باشید که اشعه آفتاب به برگ گیاه نخورد زیرا باعث سوختن آن میشود. نور زیاد باعث کلفت تر شدن ساقه برگها میشه و نور کم باعث نازک شدن اونها میشه !
رطوبت:
به لطف داشتن برگهای واکسی خود در برابر ازدست دادن آب از برگ و کمبود رطوبت مقاوم است ولی خب در صورت امکان مکان دارای حدود ۵۰ درصد رطوبت به عنوان یک آپشن مطرح است و در رشد گیاه تاثیر بسزایی دارد ولی همانطور که گفته شد رطوبت یک آپشن است نه یک اجبار!!
خاک:
به خاکی سبک با زهکشی عالی نیاز دارد مثلا خاک کاکتوس گزینه ی مناسبی برای این گل است
تغذیه:
دوستان طبق تجربه این گل عاشق کودهای فسفر بالا و پتاسیم بالا هستش یعنی بهتره براش از کودهای گلدهی استفاده بشه ، فسفر وظیقهی ریشه دهی در گیاه رو داره این گل هم چون که به جای ریشه ریزوم داره عاشق فسفره و فسفر باعث میشه تعداد برگهاش زیادتر بشن !! حتما کودای فسفر بالا و پتاس بالا بدید
تکثیر:
تکثیر این گل زیبا با قلمه برگ و تقسیم ریزوم امکان پذیر است ولی باید یک ماهی برای ریشه زدن آن و یک ماه هم برای جوونه زدن و رشد آن صبر کنید شاید یکی از دلیل های گران قیمت بودن آن همین موضوع باشد
هرس گیاه:
اگر میخواهید گیاهی سرحال داشته باشید هرس سالنه را انجام دهید ولی این کار اختیاری هست ولی حتما برگهای زرد شده و سوخته و ساقه هایی که پوسیده را از گیاه جدا کنید تا مشکلات به سایر بخش ها وارد نشود.
مشکلات و بیماری های زاموفیلیا :
همانطور که گفتیم این گیاه مشکلات و بیماری های زیادی در نگهداری ندارد ولی خب آبیاری زیاد باعث مرگ آن خواهد شد.
زرد شدن و ریزش برگ
اگر برگهای پایینی زرد و میریزند کاملا طبیعی هست چون با بالا رفتن سن گیاه برگهای پیر خواهند ریخت و اگر زرد شدن و ریزش خیلی زیاد بود مشکل در میزان زیاد آبیاری شما می باشد.
نوک برگها قهوه ای میشود
خشکی بیش از حد محیط نگهداری میتونه موجب این اتفاق باشد رطوبت محیط را بالا ببرید.
قهوه ای شدن برگها
از آبیاری زیاد احتمال قهوه ای شدن برگها وجود دارد پس میزان آبیاری را کاهش دهید.منبع: سایت باغ شیشه ای و سپاهان و گل من وتو
.
منبع: ساعدنیوز | https://saednews.com