بواردیا گیاهی با برگ ها و شاخه های پرپشت و گل های متنوع در رنگ و آویزان ، مقایسه برگ ها و وضع گل ها در کاشت گروهی گیاهان گل دار دیگر کاملا روشن است ، گرچه در آپارتمان ها به عنوان گیاه خانگی مورد استفاده قرار می گیرد . ولی در بهار و تاستان در خارج از اتاق نگهداری می شود .موطن اصلی آن مکزیک و نام آن برگرفته از Charles bouvard مدیر باغ های سلطنتی پاریس در قرن هفدهم و خانواده ی آن روبیاسه است .
نور کافی غیر مستقیم را بر سایر نور ها ترجیح می دهد . گیاه را در معرض نور مستقیم آفتاب قرار ندهید . در تابستان حداکثر 29 درجه و در زمستان حداقل 12 درجه است و در تابستان جریان ملایم هوا را دوست دارد ، در زمستان گیاه را نزدیک شوفاژ قرار ندهید .
در بهار و تابستان حداقل به دو بار آبیاری در هفته نیاز دارد ، به این ترتیب سطح خاک همیشه مرطوب نگه داشته می شود . آبیاری را به هفته ای یکبار در زمستان کاهش دهید . در زمستان اجازه دهید قبل از آبیاری سطح خاک خشک شود ، زهکش را بازدید و هرگز اجازه ندهید خاک گلدان باتلاقی شود . در بهار و تابستان هفته ای یکبار غبارپاشی کنید ، مواظب باشید گل ها مرطوب نشود ، جهت تامین رطوبت پایدار به زیر گلدانی سنگریزه دار آب اضافه کنید . ولی اجازه ندهید ته گلدان با آب در ارتباط باشد . در زمستان غبار پاشی لازم نیست و سطح زیر گلدانی باید خشک باشد .
در تابستان هر دو هفته یکبار با مواد غذایی مایع و یا جامد محلول در آب مخصوص گیاهان زینتی طبق دستور سازنده گیاه را تغذیه کنید ، نصف میزان توصیه شده از طرف فروشنده کافی به نظر می رسد .
اگر ساقه ها ی گیاه دراز و منحرف ، گیاه بد فرم و گل ها ظاهر نشدند.نوک شاخه های بلند را قطع نموده تا گیاه به گل دهی برود و حالت توپی و پر پشت به خود بگیرد .تکثیر گیاه نیز از طریق انتخاب قلمه و ریشه دار نمودن آنها و تقسیم بوته ها در بهار است.
نیازها:
نور :
نور کافی غیر مستقیم را بر سایر نورها ترجیح میدهد.گیاه را در معرض نور مسقیم آفتاب قرار ندهید.
دما :
در تابستان حداکثر ۲۹ درحه و در زمستان حداقل ۱۳ درجه است،و در تابستان جریان ملایم هوا را دوست دارد،در زمستان گیاه را نزدیک شوفاژ قرار ندهید.
آبیاری:
در هر فصل بین دو آبباری خاک خشک شود و با اب کتری سرد شده آبیاری کنید..در زمستان اجازه دهید قبل از ابیاری سطح خاک خشک شود،زهکش را بازدید و هرگز اجازه ندهید خاک گلدان باتلاقی شود.
رطوبت:
جهت تامین رطوبت پایدار به زیر گلدانی سنگریزه دار اب اضافه کنید.ولی اجازه ندهید ته گلدان با اب در ارتباط باشد.در زمستان غبارپاشی لازم نیست و سطح زیر گلدانی باید خشک باشد.
تغذیه:
در تابستان هر دو هفته یکبار با مواد غذایی مایع و یا جامد محلول در اب مخصوص گیاهان زینتی طبق دستور سازنده گیاه را تغذیه مصنوعی فرمایید(نصف میزان توصیه شده از طرف فروشنده کافی به نظر می رسد.)موقع گلدهی کود دادن را کمتر کنید.
خاک مناسب:
خاک اماده کاشت برای این گیاه خوب است.
تعویض گلدان:
در اواخر بهارزمانی که ریشه از زیر گلدان بیرون زده بود ، گیاه را به گلدان جدید منتقل و شاخه های خشک را حذف کنید.
تمیز نمودن برگها: غبارپاشی جهت تامین رطوبت برگها را تمیز میکند.از مواد براق کننده شیمیایی استفاده نکنید.
تکثیر :
انتخاب قلمه و ریشه دار نمودن انها و تقسیم بوته ها در بهار.
هرس بواردیا :
گاهی ساقه های این گیاه بسیار بلند می شئوند و گلها نیز تشکیل نمی شوند. نوک شاخه ها را بزنید تا رشد شاخه های جانبی تحریک شود. زمانی که گلدهی گیاه گلدانی به اتمام رسید ساقه ها را طوری باید کوتاه کرد تا فقط دو جفت برگ روی آن باقی بمانند تا رشد شاخه های جدید تحریک شود. بعد از کوتاه کردن ساقه ها گلدان را در مکانی قرار دهید تا ۱۸-۱۶ ساعت روشنایی داشته باشد. به مدت ۱۰-۸ هفته به خوبی گیاه را آب دهید و آن را تغذیه کنید. سپس گیاه را در مکانی قرار دهید که ۱۰-۹ ساعت روشنایی (۱۴-۱۳ ساعت تاریکی) داشته باشد و به مدت ۶-۵ هفته دیگر به آبیاری و تغذیه آن ادامه دهید تا شاخه های گل آن شکل گیرد.
آفات و بیماریهای بوتردیا :
کنه تار عنکبوتی موجب زرد شدن برگها و بستن تار عنکبوت در سطح زیرین برگها می شود. شپشک آرد آلود نیز از شیره گیاه تغذیه کرده و منجر به کاهش رشد گیاه، ضعف عمومی، زردی برگها و چسبناک شدن برگها به دلیل تولید ماده چسبناک عسلک می شود. مگس سفید ، شته ، تریپس و لارو حشرات مختلف نیز ممکن است برای این گیاه مشکلاتی را ایجاد کنند. معمولا کاربرد سموم آفت کش بر روی برگهای این گیاه لکه هایی ایجاد می کند بنابراین تا جایی که امکان دارد با کمک تکه پارچه ای مرطوب آفات را از روی برگهای آن حذف کنید. بیماری پوسیدگی ریشه بخصوص در زمستان که شدت نور اندک و دما پایین است می تواند مشکلاتی را ایجاد کند. با نگهداری گیاه در مکانی با نور مناسب و افزایش دمای محیط نگهداری می توان خطر این بیماری را کاهش داد.
.
منبع: ساعدنیوز | https://saednews.com