گیاه خورشیدی (نگهداری + پرورش)

« راهنما و دانستنی‌ها »

نحوه پرورش و نگهداری خورشیدی

برگ های گل خورشیدی به رنگ تیره بوده که معمولا این برگ ها همیشگی هستند که قادرند تا ارتفاع ۵۰ سانتی متر هم رشد کنند، بیشترین علت پرورش گل خورشیدی هم دائمی بودن برگ های آن است. گل دهی این گیاه از اوایل تا اواسط بهار است که در انتهای ساقه گل هایی قیفی مانند به رنگ نارنجی مایل به قرمز وجود دارد. البته رنگ های دیگری هم از این گل وجود دارد مانند صورتی، زرد، قرمز. گل خورشیدی دارای ریشه های ژوخه ای است.

آن ها مکان روشن و پر نور را دوست دارند، اما نور شدید و مستقیم خورشید را مخصوصا در فصل تابستان نمی پسندند. این گیاهان خیلی به گرما مقاوم نیستند. پس از قرار دادن آن ها در مکانی که در معرض گرمای رادیاتور، بخاری و یا هر وسیله گرم کننده دیگری باشد، اجتناب کنید. همچنین از آفتاب شدید و تند هم دور نگه داریدشان.

آئونیوم یا همان خورشیدی ساکولنتی است که این روز ها بسیار محبوب شده. ظاهر زیبا و نگهداری آسان خورشیدی آن را تقریبا غیر قابل مقاومت می کند!

تصویر

جنس آئونیوم شامل ۳۵ گونه ساکولنت است. اعضای خانواده کراسولاسه (یک خانواده از ساکولنت ها) معمولا شرایط رشدی اغلب ساکولنت ها را می طلبند: نور بسیار، زهکشی عالی و آب تقریبا کم. مانند بسیاری

از ساکولنت ها آئونیوم هم به خاطر شاخ و برگ زیبایی که دارد بسیار مورد توجه است. در یکی از واریته های بسیار محبوب این ساکولنت، برگ ها روی ساقه عریان گیاه به رنگ سبز مایل به قرمز می رویند و در تابستان کاملا به رنگ قرمز درمی آیند.
هنگامی که آئونیوم ها جوان هستند، احتمال اشتباه کردن آن ها با خویشاوند نزدیک شان آشوریا (ساق عروس) بسیار است.

دمای مورد نیاز برای پرورش گل خورشیدی

این گیاه در مقابل سرما بسیار حساس بوده و مقاومت به سرما ندارد ، بهترین دما برای این گیاه ۱۶ درجه سانتی گراد است، زمانی که هوا سرد می شود به خصوص در زمستان آن را به داخل منزل بیاورید و زمانی که هوا گرم می شود گیاه را به بیرون از خانه زیر سایه انتقال دهید.

رطوبت مورد نیاز برای پرورش گل خورشیدی

گل خورشیدی برای رشد خود به ۶۰ درصد رطوبت نیاز دارد که این رقم نشان دهنده رطوبتی متعادل است.

آبیاری مناسب برای پرورش گل خورشیدی

بهترین زمان آبیاری گل خورشیدی زمانی است که خاک گلدان کاملا خشک شده باشد، اما باید این نکته را بدانید که گل خورشیدی زمانی که در دوره گل دهی است به آب بیشتری نیاز دارد. اما با پایان یافتن دوران گل دهی از میزان آبیاری هم باید کاسته شود. میزان آبیاری گل خورشیدی باید منظم باشد.

نور مورد نیاز برای پرورش گل خورشیدی

گل خورشیدی برای رشد خود نیاز به نور غیر مستقیم خورشید دارد، بهترین مکان برای نگهداری گل خورشیدی در منزل پشت پنجره شمال است. و بهترین مکان برای گل خورشیدی در حیاط زیر سایه درخت و نیم سایه است.

خاک مناسب برای پرورش گل خورشیدی

گل خورشیدی به خاکی با قدرت زهکشی بالا نیاز دارد، در کل گل خورشیدی بهترین روند رشد را در خاک های سبک دارد، شما می توانید با مخلوط خاک برگ و ماسه بهترین خاک را برای رشد این گیاه فراهم کنید.

گلدهی:

اواخر اسفند تا اوایل فروردین زمانی است که گل خورشیدی شروع به گل دهی می کند، نکته مهم در مورد گل دهی گل خورشیدی این است که هر زمان دیدید گل آن در حال خشک شدن است بهتر است آن را قطع کنید.

نحوه تعویض گلدان:

گل خورشیدی ریشه حساسی دارد به همین بهتر است همان ابتدای کاشت گل خورشیدی آن را در گلدانی مناسب قرار دهید تا مجبور به تعویض گلدان نباشید و فقط در صورت نیاز به تعویض خاک بسنده کنید. گل خورشیدی به دلیل داشتن ریشه های ژوخه ای باید هر ۴ الی ۳ سال گلدان آن عوض شود.

تکثیر:

بسییاری از ساکولنت ها به آسانی بقیه تکثیر نمی شوند که همین نکته توضیحی است برای اینکه چرا کمتر رایج و شناخته شده اند. به هر حال آن ها هم با گذاشتن برگ بریده شده در خاک شروع به ریشه زنی می کنند. یک برگ را از ساقه جدا کنید. مراقب باشید که برگ پاره، زخمی زرد و به هر نحوی آسیب دید نباشد و در هنگام جدا کردنش هم دقت کنید که تمام قسمت های برگ از ساقه جدا شود و چیزی از آن به ساقه باقی نماند. سپس اجازه دهید اندکی خشک شود. چرا که اگر بلافاصله آن را در خاک قرار دهید، قارچ های خاک از راه زخم وارد برگ شده و آن را پوسیده می کنند. سپس آن را در خاک مخصوص جوانه زنی قرار دهید و خاک را همواره مقداری مرطوب و گرم نگه دارید. با این کار به رشد ریشه ها سرعت می بخشید. در برخی از گونه ها تکثیر فقط از طریق بذر قابل انجام است.

.

منبع: ساعدنیوز | https://saednews.com

error: Alert: Content selection is disabled!!