آب و هوای مناسب
جعفری یک سبزی فصل خنک می باشد. در مناسطقی که زمستان ملایم دارند، مانند خوزستان براحتی به زندگی خود ادامه می دهد، ولی در مناطقی که زمستان سرد دارند، بوته های آن به وسیله کاه و کلش و یا حصیر پوشیده می شود. در نقاطی که زمستان های بسیار سرد و یخبندان دارند، قبل از شروع سرما بوته ها از زمین خارج شده، به محل مناسب، مانند گلدان و یا شاسی انتقال می یابند.
خاک مناسب
خاک جعفری باید عمیق، حاصلخیز و مملو از مواد آلی باشد. خاک اسیدی، مناسب کشت جعفری نیست. خاک های اسیدی را می توان به وسیله آهک اصلاح نمود و pH آن ها را به ۷ رساند تا مناسب کشت جعفری گردند. جعفری خاک های سبک و شنی را که به وسیله کودهای آلی و شیمیایی تقویت شده باشند بر خاک های سنگین رسی، بخصوص اگر کمی هم شور باشند، ترجیح می دهد. چون بذور جعفری به شوری بسیار حساس است. خاکک های کم قوت و خشک تولید بوته های ضعیفی می کنند که اولاً زود به گل می نشینند و ثانیاً تولید بذور ناقص را می کنند. برای جعفری زمین های آفتابگیر مناسب تر است.
کاشت
بذر جعفری به کندی جوانه می زند و جوانه زدن آن جدود ۲۰ تا ۲۵ روز طول می کشد. البته این مدت براساس شرایط محیطی ممکن است کمتر یا بیشتر شود. در خارج از ایران ابتدا خزانه می گیرند و سپس بوته ها را نشا می کنند. در ایران بذر را مستقیماً می کارند و در بعضی مناطق چند ساعتی(حدود ۲۴ ساعت) بذررا می خیسانند. که البته خیساندن بذر باعث سرعت بخشیدن به جوانه زدن بذر می شود. عمق کاشت در مورد این سبزی حدود ۶ تا ۸ میلی متر می باشد. کاشت جعفری به روش های مختلف صورت می گیرد. اگر به روش خطی کاشته شود، بهتر است فاصله خطوط بین ۲۵ تا ۳۵ سانتی متر باشد و فاصله دو بوته روی خط کشت ۱۰ تا ۱۵ سانتی متر در نظر گرفته شود. در بعضی مناطق جعفری را به صورت دست پاش در کرت های کوچک می کاارند و بالاخره در محل هایی که خاک سنگین است و یا مسئله شوری خاک مطرح است، مانند خوزستان، توصیه می شود این گیاه که به صورت نشتی کاشته شود. میزان مصرف بذر برای روش دست پاش بین ۱۵ تا ۲۰ کیلوگرم در هکتار و برای کشت های خطی و نشتی ۱۰ تا ۱۵ کیلوگرم درهکتار می باشد.
کنترل علف های هرز در مزرعه جعفری خیلی اهمیت دارد. چون بوته ها به علت کوچک بودن قدرت رقابت با علف های هرز را ندارند. استفاده از کولتیواتورهای دستی برای کنترل علف هایهرز و یا ترکیبی از انواع کولتیواتور و علف کش ها توصیه می گردد.
زمان کشت جعفری در مناطق جنولی کشور از اوایل پاییز شروع می شود که ممکن است تا اواسط پاییز ادامه پیدا کند. نظر به اینکه بذرجعفری دیر جوانه می زند در کاشت آن باید عجله کرد که برداشت آن با سایر سبزی ها همزمان شود. در مناطق سردسیریکاشت آن بعد از رفع خطرر یخبندان و ازاوایل بهار شروع شده، تا اواخر بهار ادامه می یابد. ممکن است بوته ها احتیاج به تنک کردن داشته باشند که ر این صورت این کار در ۲ یا ۳ مرحله انجام می شود و نهایتاً حدود ۱۵ سانتی متر فاصله بین دو بوته در نظر گرفته می شود.منبع: سایت باغ شیشه ای
.
منبع: ساعدنیوز | https://saednews.com