تمر هندی (نگهداری + پرورش)

« راهنما و دانستنی‌ها »

نحوه پرورش و نگهداری تمر هندی

یوکا گیاهی است زیبا با برگ های کشیده و خنجری نوک تیز و به رنگ سبز این گیاه دو گونه دارد یکی که فاصله برگ ها در آن زیادتر است و گل نمی دهد و این نوع برای آپارتمان بیشتر توصیه می شود و نوع دیگر که فاصله برگ های آن کمتر است و گل هایی به شکل زنگوله واژگون و سفید و کرم رنگ می دهد و برای کشت در باغچه مناسبتر است

هر دو گونه را می توان هم در آپارتمان و هم در باغچه نگهداری کرد.

این گیاه نسبت به شرایط نامساعد نور دما و هوا بسیار مقاوم است و در هر جای خانه می توان از آن استفاده کرد و به همین دلیل در اکثر خانه ها دیده می شود.

انواع گل آپارتمانی یوکا

واریته های مختلف یوکا از جنس Yucca elephantipes هستند.
این جنس از یوکاها بدون خار یا تیغ هستند و به نام یوکای پا فیلی و خنجری معروف اند.

واریته های مهم این جنس عبارت اند از:

1-یوکا جواهری Y.E. Jewel

2-یوکا پک Y.E. Puck

3-یوکا ابلق Y.E. Variegata

خصوصیات ظاهری گل یوکا :

یوکا از گیاهان دیررشد و دارای برگ های بزرگ کشیده ی نوک تیز شمشیری و ایستاده است. به تدریج که بر سن آن افزوده می شود برگ های پایین تر ریخته و ساقه ی آن لخت می گردد.

برگ:

برگ های یوکا هنگامی که جوان هستند شفاف و مومی اند و با افزایش سن گیاه، برگ ها خشن می شوند.

گل:

در مناطق گرمسیری ساقه ی گل دهنده، هر چند سال یک بار ظاهر می شود و گل های سفید و کرمی به تعداد زیاد به شکل زنگوله ای کوچک و واژگون تولید می نماید ولی در آپارتمان ها کمتر به گل می نشیند، گل ها در برخی ارقام معطرند.

با حذف جوانه ی انتهایی یوکا، گیاه به صورت 2 یا 3 شاخه در می آید که از نظر زیبایی جلوه ی خاصی دارد.

نحوه کاشت تمر هندی

برای کاشت تمر هندی شما می توانید از طریق کاشت بذر آن که کار راحتی است اقدام به تکثیر کنید البته روش دیگری هم برای کاشت تمر هندی وجود دارد که از طریق عمل پیوند زدن قلمه صورت می گیرد که در ادامه به آن اشاره خواهیم کرد.

کاشت از طریق بذر:

ابتدا باید بذر تمر هندی را برای کاشت تهیه کنید، بذر ها را باید زمانی که میوه درخت تمر هندی کاملا رسیده از غلاف آن جدا سازید.

برای اینکه خواب دانه ها را بشکنید باید آن ها را به خوبی تمیز کنید طوری که دانه های تمر هندی همانند یک لوبیای کوچک کاملا تمیز باشد.

نیاز ها

خاک:

شما باید این نکته را در نظر بگیرید که برای کاشت تمر هندی باید آن را در یک فضای باز بکارید، زیرا گیاه تمر هندی در گلدان نمی تواند به خوبی رشد کند و ممکن است گیاه به مرحله میوه دهی نرسد، چرا که تمر هندی از آن دسته گیاهانی می باشد باید ریشه هایشان در خاک گسترش پیدا کند، بهترین خاکی که می توان از آن برای کاشت تمر هندی استفاده کرد، خاکی حاصل خیر، اسیدی و ماسه ای می باشد.

نور:

گیاه تمر هندی برای رشد مطلوب خود نیاز به دریافت مستقیم نور خورشید را دارد، طوری که باید در طول روز چیزی حدود ۶ تا ۸ ساعت نور مستقیم را دریافت کند، اگر چنانچه این گیاه نور کافی را دریافت نکند باعث عدم رشد، عدم گلدهی و ریزش برگ ها می شود.

کود دهی:

شما می توانید برای تقویت رشد گیاه خود در فصل رشد اقدام به کود دهی آن کنید، از این رو فصل بهار زمانی است که شما باید از کودهای پوسیده حیوانی برای تقویت گیاه استفاده کنید، در هنگام کود دهی سعی کنید به گونه ای کود را به پای گیاه اضافه کنید که حدود ۴۰ سانتی متر از تنه اصلی فاصله داشته باشد، همچنین علاوه بر کودهای پوسیده حیوانی شما می توانید از کودهای شیمیایی هم برای سرحال نگه داشتن گیاهتان طبق دستور عملی که دارد استفاده کنید.

گرما :

لازم است در زمستان آن را در جای خنک قرار دهید اگر در فصل سرد در محل خیلی گرم قرار داشته باشد برگ هایش خشک می شوند خشکیدگی برگها از نوک برگ شروع می شود با انتقال گیاه به محل خنک و خیس نمودن برگهایش می توان آن را از گرما نجات داد.

سست شدن ساقه :

سست شدن ساقه دلایل گوناگونی می تواند داشته باشد؛ اگر ساقه فقط انحنا پیدا کرده، بهتر است آن را با قیم ببندید آبیاری را به طور مرتب انجام داده و گاهگداری گلدان را بچرخانید تا همه اندامهای آن به طور یکنواخت از نور برخوردار شوند منظور از مرتب بودن آبیاری این است که فواصل زمانی بین دو آبیاری ثابت باشد.

فراموش نمودن زمان آبیاری و یا آبیاری خارج از وقت تعیین شده عوارضی را به بار می آورد که یکی از این عوارض انحنای ساقه است.ممکن است سست بودن ساقه با آبکی بودن آن همراه باشد این زمانی اتفاق می افتد که ریشه یا قسمتهایی از ساقه دچار پوسیدگی شده باشد در این صورت بهتر است آبیاری را کمتر نموده و در فاصله بین دو آبیاری خاک را خشک نگهدارید قسمتهای آبکی و لهیده و پوسیدگیها را با چاقوی تیز از گیاه جدا کنید.

با استفاده از موادی که قارچ کش نامیده می شود از پیشرفتگی پوسیدگی های ساقه و ریشه جلوگیری کنید این مواد پودرمانند هستند و باید به صورت محلول در آب در هنگام آبیاری در اختیار گیاه قرار گیرند تاریکی بیش از اندازه و بزرگ بودن گلدان نیز سبب سست شدن ساقه می گردد.

بیماری :

اگر گیاه در محیط سرد و مرطوب قرار گیرد روی برگها کپک خاکستری ایجاد می شود این کپک به دلیل وجود نوعی قارچ به نام بوتری تیس می باشد چنین بیماریهایی را نیز می توان با قرار دادن گیاه در محیط گرم و خشک کم نمودن آبیاری و استفاده از سموم قارچ کش درمان کرد.

یکی از مشکلات پرورش یوکا زنگ یوکاست که بصورت لکه های قرمز رنگ روی سطح برگ ها دیده می شود اگر شدت این بیماری زیاد باشد، می تواند به ساقه ی گیاه سرایت کند و سبب پوسیدگی ساقه شود در نتیجه ارتباطات غذایی گیاه از بین می رود و در نهایت سبب مرگ گیاه می شود در صورت مشاهده ی این علائم روی گیاه باید برگ های آلوده از روی گیاه حذف شوند و گیاه با قارچ کش محلول پاشی شود.

توقف رشد گیاه :

اگر برگها رشد نمی کنند گیاه را به وسیله کودهای کمکی تقویت کنید ممکن است.

.

منبع: ساعدنیوز | https://saednews.com

error: Alert: Content selection is disabled!!