این گیاه بومی برزیل است و معمولاً با عنوان شعله جاوید یا شعله همیشگی (Eternal Flame) شناخته میشود. شعله جاوید تا حدود ۶۰cm در ارتفاع رشد کرده و بلند میشود و دارای گلبرگ های انبوه و فشرده میباشد. دارای برگ های آجدار زیبایی است که قسمت پشت آنها مایل به زرشکی می باشد ، گل ها آن خیره کننده و به رنگ زرد مایل به نارنجی است. برگ های این گیاه در طول شب جمع می شود. این گیاه به دلیل فرم زیبای گل ها در انتهای ساقه گل دهنده به نام شعله جاوید نامیده می شود. گل های این گیاه پر دوام و دو تا سه ماه دوام خواهند داشت. این جنس دارای ۱۵۰ گونه مختلف می باشد که بیشتر آن ها از نظر برگی دارای ارزش زینتی می باشند و فاقد گل ها با ارزش زینتی می باشند.
نماتانتوس عضوی دیگر از خانواده بنفشه آفریقایی است، چون گل های آن شبیه بدن ماهی است، به آن گیاه ماهی قرمز هم گفته می شود. نماتانتوس را کمی دورتر از پنجره قرار دهید. البته برگ های منحنی شکل و خمیده اش، باعث شده انتخاب مناسبی برای آویختن باشد. اینگونه زیبایی اش بیشتر مشخص می شود. اواخر تابستان این گیاه به گل می نشیند (روز کوتاه) . برای اینکه گیاه وارد فاز گل دهی شود بهتر است در اواخر تابستان داخل راه پله قرار دهید تا گیاه متوجه تغیر طول روز شده و گل دهد.
گل نماتانتوس از خانواده گل های بنفشه آفریقایی بوده و خود به تنهایی دارای ۳۰ گونه مختلف می باشد. نحوه رسیدگی و نگهداری به این گیاه در خانه های آپارتمانی بسیار راحت بوده و شاید یکی از دلایلی مهم در محبوبیت این گیاه در میان گل های آپارتمانی همین امر باشد.
نور:
خوب دوستان عزیز این گل به خاطر اینکه کمی گوشتی هست برگها، و به رنگ تیره گرایش داره، به نور بیشتری نسبت به بقیه اعضای خونواده ی بنفشه نیاز داره، در کل کنار پنجره جنوبی بهترین نور رو برای این گل فراهم میکن، گلهایی مثه کوهلریا هم همین شرایط رو داره..دوستان گلدهی این گیاه خیلی مهمه که مستقیما به نور مربوط میشه ، در بخش آخر توضیح میدم.
آبیاری:
کلا هرگیاهی که دیدید برگهاش براق هستش و چرمی ماننده به خاطر داشتن پوشش کوتیکولی یا به زبون لری چرمی خودمون، به کم ابی مقاومه! ولی این دلیل نمیشه بخاید ازش حرف بکشید!! هروقت دیدید خاکش خشک شده میتونید ابش بدید طوری که از زیرش بریزه بیرون! اون براق بودنه واسه اینه که اگه یه روز رفتی مسافرت خیالت راحت باشه که گلت خشک میشه کامل نه شوخی میکنم، خشک نمیشه کامل
دما:
دوستان عزیزانگیز این گل، به سرما و خنکی عادت داره، اصلا روایت داریم که نماتانتوس رو توی هوای خنک راه پله یا تراس نگهداری کنید فقط کار به لذت نکشه این گیاه برای گلدهی یکی طول شب بلند و دیگری احساس کردن هوای خنک پاییز رو نیاز داره! بنابراین توی اتاق باشه و همه چیز یک نواخت باشه بهتون گل نمیده! باید توی راه پله یا تراس یا پشت پنجره باشه که بتونه گردش روز و ماه رو احساس بکنه!! توی یخبندون زمستون بیاریدش داخل راه پله چون دیگه یخ میزنه…
رطوبت:
این سوسول بازیا به این گل نیومده، ولی من همیشه گفتم رطوبت واسه گل، مثه کنجد روی بربری هستش! اگه بهش رطوبت معمولی اتاق بدید، خیلی توی رشدش اثر داره و برگاش درشت میشن!
خاک:
بهترین خاک برای این گل خاک کاکتوس هستش دوستان، هم رطوبت زیاد نگه نمیداره و هم اینکه زهکش خوبی داره، خاک بنفشه هم میتونید بزنید ولی از نظر قیمتی خوب کاکتوس بیشتر میصرفه! میتونید خاک بنفشه افریقایی بزنید با درصد پرلیت درشت بیشتر! یا از خاک ماری جوانا استفاده کنید! خاک ماری جوانا بهترین خاک ممکنه واسه تموم گیاهان! اصلا گیاه ارضا میشه توی این خاک.
تغذیه:
دوستان من، این گیاه گلدار هستش توی فصل خودش و بنابراین نیاز به پتاسیم و فسفر دار اخرای تابستون شروع کنید دو کنی دو هفته یبار کودهای گلدهی یا فسفره بنفشه افریقایی بهش بدید تا موقع گلدهی، وقتی گلش درومد کود دهی رو کمتر کنید تا ماهی یبار با کودهای کامل تغذیه کنید تا اخر تابستون سال بعد به جز اون دو ماه تیر و مرداد که اوج گرماست و این گل یه جورایی تو خوابه !
تکثیر:
تکثیر این گیاه به سادگی انجام شده و برای آن سه راه پیش رو دارید، می توانید در قدم اول یکی از برگها را کنده و داخل خاک بنفشه آفریقایی کنید و روی آن را یک نایلون بکشید تا رطوبت آن حفظ گردد، پس از آن گلدان را در هوایی خنک قرار داده و منتظر برای ریشه دهی بمانید، در تکثیر دقت داشته باشید که خاک باید حتما دارای پیت ماس باشد. راه دوم به این شکل است که ده سانت از ریشه سال جاری را زده و مستقیما داخل خاک فرو کنید و منتظر ریشه دادن بمانید، راه سوم این است که یکی از ساقه ها را بدون جدا کردن خم کرده و داخل خاک فرو کنید و پس از آن منتظر ریشه دهی بمانید و پس از ریشه زدن ساقه اصلی را جدا کنید.
این گل سوژه مورد علاقه برای شپشک ها می باشد و راه مبارزه با آنها استفاده از اسپری کونفیدور می باشد، در طول نگهداری از گیاه اگر رطوبت محیط را بالا نگه دارید تا کنه ها و شپشک ها به آن آسیبی وارد نمی کنند.
هرس:
توی تابستون بهتره که شاخ و برگاشو هرس کنید تا اخر تابستون گرد و بشه وگلهای بهتر بیشتری بهتون بده! اون موقع خواب هستش.
.
منبع: ساعدنیوز | https://saednews.com