پرورش انار
تکثیر و نگهداری درخت انار در گلدان
انار گیاهی بسیار دلربا و خاص است که به خاطر گل های زیبا و میوه های خوشرنگ و خوشمزه اش طرفداران زیادی دارد . انار یکی از بهترین درختان میوه است و ساده ترین درخت برای کاشت در گلدان ها است اما مشکلی که وجود دارد این است که درخت انار هنگامی که بالغ میشود ارتفاع آن به حدود 9 متر میرسد که مسلما این حد برای محیط خانه بسیار زیاد است.
اما نگران نباشید، زیرا میتوانید از درخت انار پا کوتاه استفاده کنید که ارتفاع و وسعت آن به 50 تا 120 سانتیمتر میرسد( انار پا کوتاه درخت زینتی است که میوه های آن کوچک و ترش بوده و مملو از دانه می باشند ) و یا اینکه از گونه ی Beautiful استفاده کنید که شامل انارهای گل دار تزئینی می شود و یا اناری معمولی بکارید و آن را با هرس کوچک نگه دارید. در این بخش از نمناک شما را با طریقه کاشت و نگهداری درخت انار در گلدان آشنا می کنیم.
آموزش کاشت درخت انار
یک نوع درخت انار را انتخاب کنید.
گونه ی Punica granatum یک نوع درخت انار با برگ های ریز است که طول آن به 2.5 متر می رسد و رنگ گل های آن در تابستان، نارنجی است. اما یک گونه ی دیگر نیز به نام Nana وجود دارد که کوتاه قد است و طول آن به 1 متر می رسد و برای کاشتن در گلدان مناسب است. و یا اینکه ممکن است به گونه ی Beautiful علاقه داشته باشید که شامل انارهای گل دار تزئینی می شود.
وقتی که می خواهید یک نوع درخت انار انتخاب کنید، حتما آب و هوای منطقه ی خودتان را در نظر بگیرید، زیرا اکثر گونه های انار، نمی توانند دمای کمتر از 9.4- درجه سانتیگراد را تحمل کنند.
برای پرورش یک درخت انار، چند راه وجود دارد: استفاده از نهال، استفاده از قلمه، استفاده از بذر انار. اما پرورش انار با استفاده از بذر توصیه نمی شود؛ زیرا ممکن است گونه های متفاوتی از انار حاصل شود و اینکه باید سه یا چهار سال صبر کنید تا گیاه تان میوه تولید کند.
از گونه ی انار دلخواه خود، قلمه یا نهال تهیه کنید.
می توانید از یک گلخانه ی محلی، یک نهال انار خریداری کنید. در صورتی که به میوه نیاز دارید، نوعی نهال انار انتخاب کنید که میوه ی خوراکی تولید کند. اما اگر یکی از دوستان شما درخت انار دارد، می توانید از آن درخت یک قلمه تهیه کنید. طول قلمه ی درخت انار، حداقل باید 25 سانتی متر باشد. پس از بریدن قلمه از درخت انار، انتهای شاخه که برش خورده است را با هورمون ریشه زایی آغشته کنید تا گیاه زودتر رشد کند.
قلمه ی درخت انار را باید در اواسط بهمن تا اوایل فروردین برش دهید؛ درست وقتی که درخت خوابیده است.
برای کاشتن درخت انار، مکانی در نظر بگیرید که آفتاب فراوانی به آن بتابد.
درخت انار، تابش فراوان آفتاب را دوست دارد و تنها وقتی به خوبی میوه می دهد که در معرض آفتاب فراوان باشد. اگر شما مکانی که بسیار آفتاب گیر باشد را سراغ ندارید، باید ناحیه ای را انتخاب کنید که سایه ی کمتری داشته باشد.
خاکی را انتخاب کنید که زهکشی خوبی داشته باشد.
درخت انار، نمی تواند خاکی که آب در آن فرو نمی رود را تحمل کند. بلکه این درخت، خاک با زهکشی مناسب یا حتی خاک شنی را می پسندد. برخی از کسانی که باغ انار دارند، می گویند که خاکی که کمی اسیدی باشد، برای درخت انار عالی است. با وجود این، درخت انار در خاک نسبتا قلیایی نیز به خوبی رشد می کند. در اکثر موارد، درخت انار خاکی که زهکشی خوبی داشته باشد را قبول می کند.
درخت انار خود را از باد و رطوبت شدید محافظت کنید.
درخت انار خود را در یک مکان گرم و خشک که تا حدودی از بادهای شدید در امان باشد، بکارید. از کاشتن درخت انار در مکانی از باغ خود که مرطوب و تاریک یا سرد است، اجتناب کنید. به یاد داشته باشید که درخت انار در مناطق با آب و هوای گرم و خشک می روید.
درخت انار خود را بکارید.
درخت انار خود را در اوایل بهار و پس از آخرین یخبندان بکارید. برای انجام این کار، به آرامی درخت انار را از ظرف آن بیرون بیاورید. حدود 2.5 سانتی متر از پایین ریشه ی نهال انار را بشویید تا بسترهای اضافی گلدان از بین بروند. انجام این کار، باعث می شود تا نهال انار زودتر رشد کند. سپس برای کاشتن درخت انار، گودالی به عمق 60 سانتی متر حفر کنید و نهال انار را در داخل آن قرار دهید.
اگر می خواهید با استفاده از قلمه زدن، یک درخت انار بکارید، خاک را حفر کنید و قلمه ی انار را به صورت عمودی بکارید به طوری که انتهای قلمه به اندازه ی 12.5 تا 15 سانتی متر، از سطح خاک فاصله داشته باشد و جوانه های قلمه بیرون و به سمت آسمان باشند.
همچنین به قلمه ی درخت انار مقداری هورمون ریشه زایی بپاشید تا زودتر رشد کند.
.
منبع: ساعدنیوز | https://saednews.com