لوبیا پروانه‌ای (نگهداری + پرورش)

« راهنما و دانستنی‌ها »

نحوه پرورش و نگهداری لوبیا پروانه‌ای

لوبیا پروانه ای یک گیاه رونده است که گل های آبی رنگ بسیار زیبایی به اندازه 5 سانتی متر تولید می کند. گل ها آبی رنگ هستند و خوراکی می باشند. از گل های لوبیا پروانه ای دمنوشی تهیه می شود که به نام چای آبی معروف است.

این دمنوش خواص بسیار زیادی دارد و آرام بخش می باشد. گل ها را می توان خشک کرد و از آن ها به عنوان چاشنی برای سالاد یا نوشیدنی استفاده کرد. گیاه لوبیا پروانه ای به ارتفاع 180 تا 240 سانتی متر رشد می کند.

این گیاه همچنین جذب کننده زنبورها و حشرات گرده افشان نیز می باشد. این گیاه بالارونده است و برای پوشاندن فنس، داربست، کاشت در کنار سایر درختان، کاشت در گلخانه و … مناسب می باشد. گیاه لوبیا پروانه ای در گلدان نیز قابل کاشت است.

این گیاه در مناطق گرمسیر و نیمه گرمسیر چندساله و در مناطق سردسیر یک ساله می باشد. لوبیا پروانه ای رشد سریعی دارد و 4 تا 8 هفته بعد از جوانه زنی، شروع به تولید گل می کند.

لوبیا پروانه ای خاک حاصلخیز را ترجیح می دهد اما در خاک خاکستری سنگین نیز رشد می کند. و بهتر است در آفتاب کامل کشت شود. محدوده pH 5/5 تا 8/9 رشد خوبی دارد.در مناطق گرمسیری فصلی و در مناطق سرد، رشد به دلیل عدم رطوبت و یا دمای پایین محدود می شود.

برگ ها در پاسخ به این تنش ها ریخته می شوند و در صورت بهبود شرایط مجددا رشد آغاز می شود. این گونه دارای یک رابطه همزیستی با باکتری های خاص خاک است، این باکتری ها گره ها را در ریشه ها تشکیل می دهد و نیتروژن اتمسفری را حفظ می کند.

علاوه بر بذر لوبیا پروانه ای بذر انواع لوبیا برای شما عزیزان مانند لوبیا رشته ای قرمز، لوبیا مشکی ولوور ، لوبیا کریسمس و … در سایت موجود می باشد.

از خواص این گیاه ارزشمند می توان به بهبود بینایی، بهبود رشد مو، بهبود پوست، درمان بیماری های بانوان، آنتی اکسیدان، بهبود عملکرد مغز، کاهش فشار خون، آرام بخش، کاهش استرس و اضطراب، ضد التهاب، ضد دیابت و… اشاره کرد.
از گل ها برای رنگ آمیزی آبی به کیک برنج و برنج پخته شده استفاده می شود. غلاف های جوان به عنوان سبزیجات خورده می شوند.

کاشت لوبیا پروانه ای

گیاه لوبیا پروانه ای می تواند در مکانی که نور خورشید و آب کافی وجود دارد، در حدود ۶ الی ۸ هفته پس از کاشت بذر، رشد کند. برای کاشت لوبیا پروانه ای مراحل زیر را دنبال کنید:

ابتدا یک مکان مناسب که در معرض نور خورشید قرار دارد یا تنها کمی در سایه است را انتخاب کنید. بهترین انتخاب، یک نقطه با نور کامل خورشید در صبح و سایه در بعدازظهر برای محافظت از گیاه در برابر اشعه شدید آفتاب در هنگام ظهر است.

پیش از کاشت بذرها، باید یک شب در دمای اتاق آن ها را خیس کنید. سپس بذر را در خاک غنی شده بکارید. همان طور که می دانید طیف وسیعی از خاک های مخلوط با شن و رس به همراه کمپوست وجود دارد، اما خاک غنی شده با مواد مغذی بهترین انتخاب برای پرورش این گیاه است. برای پرورش لوبیا پروانه ای در گلدان ترکیب کود گیاهی و خاک گلدان مناسب است.

پس از کاشت لوبیا پروانه ای به گیاه آب دهید. توجه داشته باشید که این گیاه را در حین فصل رشد باید دائما مرطوب نگه دارید. اما هرگز گیاه را غرق در آب نکنید چرا که تحمل آب زیاد را ندارد و موجب خراب شدن آن می شود.

به صورت دوره ای گلدان را ۱ یا ۲ اینچ بچرخانید. این کار سبب می شود که رشد گیاه سریع تر شود و باعث می شود که شاخه های جدید و فرعی رشد کنند در نهایت گل های بیش تری تولید می شود.

کاشت بذر لوبیا پروانه ای

از یک خاک سبک با زهکشی خوب برای کاشت بذر لوبیا پروانه ای استفاده کنید. هر بذر را در یک گلدان 5 تا 7 سانتی متری بکارید. بذر لوبیا پروانه ای را به عمق 6 میلی متر در خاک بکارید. بعد از کاشت خاک را مرطوب کنید.

از کمپوست های مرغوب نیز می توان برای کاشت بذر لوبیا پروانه ای استفاده کرد. تا زمان جوانه زنی خاک را مرطوب نگه دارید ولی بیش از حد آن را خیس نکنید. روی گلدان ها پلاستیک بکشید. دمای مناسب برای جوانه زنی بذر لوبیا پروانه ای 20 تا 25 درجه سانتی گراد می باشد.

جوانه زنی بذر لوبیا پروانه ای 14 تا 21 روز طول می کشد. بهتر است گلدان ها را از ابتدا در نور قرار دهید. زمانی که اندازه نهال ها به 5 تا 8 سانتی متر رسید، می توانید آن ها را به گلدان های بزرگ یا به زمین منتقل کنید. زمان انتقال نهال لوبیا پروانه ای به زمین، بهار بعد از رفع سرما می باشد.

فاصله بین نهال ها را 30 سانتی متر در نظر بگیرید. گیاه لوبیا پروانه ای را در آفتاب کامل یا سایه-آفتاب بکارید. بهتر است گیاه را در مکانی که صبح دارای آفتاب کامل و بعد از ظهر سایه دار است، بکارید. از یک خاک غنی دارای زهکشی خوب برای کاشت نهال لوبیا پروانه ای استفاده کنید. در طول فصل رشد و به خصوص در طول گلدهی، به طور مرتب به گیاه آب دهید.

خواص چای لوبیا پروانه ای

چای این گیاه قرن ها در جنوب شرقی آسیا مصرف می شود و البته از خواص بی نظیر آن نمی توان چشم پوشی کرد. برخی از خواص این گیاه:

۱- لوبیا پروانه ای سرشار از آنتی اکسیدان است. آنتی اکسیدان ها به کاهش خطر ابتلا به عفونت در بدن کمک می کنند و برای سلامت قلب شما عالی هستند.

۲- چای لوبیا پروانه ای به خاطر رنگش شناخته می شود. گل های آبی این گیاه مورد مطالعه قرار گرفته اند و نشان می دهد که به مبارزه با چروک ها کمک می کند و پوست شما را از پیری زودرس محافظت می کند.

۳- سردرد دارید؟ مصرف چای لوبیا پروانه ای به منظور کاهش درد از طریق خواص ضد دردش به اثبات رسیده است.

۴- مبارزه با التهابات داخلی. چای لوبیا پروانه ای موجب کاهش التهاب در بدن می شود و علائم شکستگی را از بین می برد. پروتئین این گیاه برای درمان درد کلیه، کمک به مشکلات چشمی مانند کونژویتیویت، مبارزه با انواع خاصی از سرطان ها موثر خواهد بود.

۵- یکی دیگر از خواص این گیاه تقویت قدرت ذهن است. هم چنین خاصیت انرژی بخش بودنش احساس خوبی به شما می دهد.

.

منبع: ساعدنیوز | https://saednews.com

error: Alert: Content selection is disabled!!