گیاه ژینکو (نگهداری + پرورش)

« راهنما و دانستنی‌ها »

نحوه پرورش و نگهداری ژینکو

گونه ژینکو با نام علمی Ginkgo bilobaدرختی بزرگ و خزان پذیر بومی شرق آسیا (کشور چین) است یکی از قدیمی ترین گیاهان روی زمین است که به دلیل قدمت ۲۰۰ میلیون ساله اش به ” فسیل زنده“ مشهور می باشد.

نگهداری

تا دمای -۲۸ درجه را تحمل کرده و به نور آفتاب کامل احتیاج دارد به خاکی سبک با زهکشی خوب نیاز داشته و باید خاک آن بین دو آبیاری حدودا مرطوب باشد.

برگ

برگ های ژینکو به شکل ساده متناوب بادبزنی کامل خزان کننده با دمبرگ بلند بوده و در شکل و اندازه های متنوع هستند. در کل برگ های جینکو دارای دو لب ، فاقد رگبرگ میانی و به طور غیر عادی کنگره دار هستند. درپاییزطلایی وتادی ماه برروی درخت میماند.

گل ها

گل آذین نر درخت ژینکو به صورت شاتون می باشد.

گل آذین ماده درخت ژینکو باساقه های کوتاه منتهی به تخمک برهنه

میوه

میوه ی ژینکو شفت مانند با گوشت نارنجی است که یک درون بر چوبی را می پوشاند. جنین معمولا ۲ تا ۳ لپه است. میوه های ژینکو در پاییز در هنگام افتادن مقادیر زیادی بوتیریک اسید تولید می کنند که سبب ایجاد بوی نامطبوع و زننده ای می شود.

ازدیاد

روشهای معمول ازدیاد این درخت از طریق بذر، پیوند و قلمه و کشت بافت است. ازدیاد از طریق بذر در خاک سبک شنی، در شاسی سرد در پاییز و زمستان صورت می گیرد. ازدیاد این درخت بوسیله پیوند و کوپیوند نیزمی تواند صورت گیرد. روش قلمه زدن برای تولید گیاهانی با جنسیت مشخص استفاده می شود. استفاده از هورمون IBA و سیستم مه پاشی، ریشه زایی را تسهیل می کند. از ریزازدیادی نیز برای تکثیر ژینکو استفاده می شود.

مهمترین منطقه تولید بذر ژینکو در چین است در این نهالستان ،کو ددهی و آبیاری زیاد ،سرزنی ،حلقه برداری ،هرس ، بازجوانی درختان مسن ،گرده افشانی مصنوعی و پیوند شاخه های گل دهنده نر روی درخت ماده سبب ازدیاد بذر دهی می گردد.منبع: سایت باغ شیشه ای

.
منبع: ساعدنیوز | https://saednews.com

error: Alert: Content selection is disabled!!