شاهی یک سبزی فصل خنک است. موقع کشت شاهی در مناطق سردسیری اوایل بهار بعد از رفع خطر سرمای بهاره می باشد. معمولاً دو هفته بعد از کاشت آن، برگ ها آماده برداشت می شوند. چون دوره رشد برگ آن بسیار کوتاه می باشد، لذا در طول فصل رشد چندین نوبت اقدام به کشت آن می کنند. فاصله دو تاریخ کشت بین ۱۰ تا ۱۵ روز می باشد. در مناطقی که زمستان ملایم دارند(مانند خوزستان)، در پاییز در چندین نوبت اقدام به کشت آن می شود. به محض گرم شدن هوا سریعاً به بذر می نشیند، که در این صورت از مرغوبیت برگ آن کاسته می شود. بذور آن در ردیف هایی که ۳۰ تا ۴۰ سانتی متر از یکدیگر فاصله دارند، کشت می گردند.
میزان مصرف بذر حدود ۱۰ تا ۱۲ کیلوگرم در هکتار می باشد. شاهی زمین آفتابگیر را ترجیح می دهد. خاک باید قوی، دارای مواد آلی زیاد و از زهکشی خوبی برخوردار باشد. برگ های شاهی از روی سطح خاک قطع می شوند، سپس دسته بندی می گردند. معمولاً یک مرتبه بیشتر برداشت نمی شود، ولی ممکن است چین دومی هم داشته باشد. در خارج شاهی را به صورت یک سبزی سالادی مصرف می کنند. این گیاه دارای ویتامین های A و C می باشد. شاهی از نظر مواد کانی مانند کلسیم و پتاسیم غنی است. بذر شاهی مصرف دارویی دارد و به عنوان مقوی، مدر و محرک استفاده می شود.منبع: سایت باغ شیشه ای
.
منبع: ساعدنیوز | https://saednews.com