برگ های شوید دارای اسانس بسیار معطر و قوی می باشند که از آن در تهیه سوپ و غذا و در تهیه خیارشور و ترشیجات استفاده می شود. همچنین بذر شوید دارای اسانس برگ می باشد که آن را پودر کرده، در تهیه ادویه جات مصرف می نمایند بذر شوید خواص دارویی دارد و اغلب به عنوان داروی مدر، ضدر درد، بادشکن و پایین آورنده چربی خون مورد استفاده قرار می گیرد. از بذور شوید در تهیه داروهای برای نوزادان و کودکان به منظور از بین بردن یا کم کردن نفخ معده، درد معده و سکسکه استفاده می شود. در آمریکا از بذر شوید در صنعت در تهیه غذاهای آماده، خیارشور، نوشیدنی ها و شیرینی ها استفاده می شود. آزمایش ها نشان داده است که بذر شوید دارای ترکیبات زیر می باشد:
پروتئین ۱/۳۱ درصد، چربی ۹/۱۷ درصد، کربوهیدرات ۷/۳۵ درصد، ترکیبات معدنی ۹/۹ درصد، فیبر ۷/۲۰ درصد و ویتامین های مختلف از قبیل A، B۱، B۲، B۳ و C.
همانطور که گفته شد شوید یک سبزی فصل خنک است، بنابراین زمان کشت آن موقع کشت سبزی های فصل خنک می باشد. بذور آن به طور مستقیم در ردیف هایی که ۶۰ تا ۹۰ سانتی متر از یکدیگر فاصله دارند، کشت می شوند. فاصله دو بوته به نحوه مصرف آن بستگی دارد. اگر منظور برداشت برگ باشد، فاصله بوته ها کمتر در نظر گرفته می شود. چنانچه هدف تولید بذر باشد فاصله دو بوته بیشتر در نظر گرفته می شود و گاهی این فاصله به ۳۰ سانتی متر می رسد. زمین های قوی، حاصلخیز، آفتابگیر یا زهکشی خوب برای کشت شوید مناسب است. بهترین خاک برای شوید، لومی شنی می باشد.منبع: سایت باغ شیشه ای
.
منبع: ساعدنیوز | https://saednews.com