درخت انبه (نگهداری + پرورش)

« راهنما و دانستنی‌ها »

نحوه پرورش و نگهداری انبه

این گیاه از تیره سماق بوده و موطن اصلی آن شرق هندوستان است و از گیاهان مناطق گرمسیری بشمار می‌آید. انبه دارای ریشه‌های طویل بوده و خاک‌های سبک برای رشد آن مناسب می‌باشد. درختانی که از بذر حاصل می‌شوند، عمر طولانی نسبت به درختان پیوند شده دارند

پرورش انبه

درختانی که منشاء بذری دارند، پس از ۷-۵ سال شروع به محصول دهی می کنند. برگ های این درخت با حاشیه ساده و مواج می باشند. در خوشه های گل انبه می توان به گل های دوجنسی و گل های نر برخورد نمود و در یک خوشه از هر دو نوع گل مشاهده می شود. گل انبه دارای پنج پرچم بوده اما همیشه یک پرچم آن حاوی دانه گرده می باشد و چهار پرچم دیگر خیلی کوتاه و عقیم می باشند. مادگی حاوی سه برچه می باشد که یکی از آنها تبدیل به میوه می شود. در یک خوشه تعداد گل های نر بیشتر از گل های دوجنسی می باشد ولی تعداد گل های تلقیح یافته در یک خوشه بسیار کمتر می باشد. گرده افشانی انبه توسط مگس معمولی انجام می گیرد. علت میوه کم در انبه ناشی از کمبود تعداد گل های دوجنسی در خوشه، کمی تلقیح گل ها و ریزش میوه بعد از عمل تلقیح می باشد. وجود یک دوره خشک و بدون باران به مدت چند هفته قبل از گلدهی موجب افزایش گل می شود، در غیر این صورت تلقیح گل کتر شده و مقدار میوه کاهش می یابد. گل آذین خوشه ای انبه در نوک شاخه های همان سال حاصل می شود. انبه از درختان سال آور بشمار می آید. میوه انبه از نوع هسته دار (شفت) می باشد. در ضمن میوه های انبه قادر به تولید بذرهای چندجنینی می باشند. حداقل دمای قابل تحمل برای این گیاه ۳ درجه سانتی گراد است. ازدیاد این گیاه توسط بذر و یا از طریق غیرجنسی می باشد. بذر انبه قوه نامیه خود را به مدت
۴۰-۳۰ روز حفظ می کند و بعد از کشت در طی ۱۵-۱۰ روز جوانه می زند. برای حفظ ویژگی پایه های مادری ازدیاد از طریق قلمه مناسب می باشد. روش دیگر ازدیاد غیرجنسی این گیاه پیوند ارقام مورد نظر بر روی پایه های بذری می باشد و درختان پیوندی بعد از ۳-۲ سال به دوره محصول دهی می رسند./منبع: سایت باغ شیشه ای

.
منبع: ساعدنیوز | https://saednews.com

error: Alert: Content selection is disabled!!