گیاه علف جارو (نگهداری + پرورش)

« راهنما و دانستنی‌ها »

نحوه پرورش و نگهداری علف جارو

ارتفاع این گیاه حدودا” ۸۰-۱۰۰ سانتیمتر ودور آن به ۵۰ سانتیمتر میرسد. رشد این گیاه سریع و برگهایش دارای انشعابات زیادی می باشد. گلهای کوچکش که در پاییز ظاهر می شوند قابل توجه نبوده و فقط تولید بذر می کنند.
دو رقم آن که بیش از همه معروف است. یکی k.trichophylla که در پاییز به رنگ قرمز در می آید.دیگری k.childsii که در پاییز سبز باقی می ماند.

درختچه ای همیشه سبز با برگ های کوچک فلس مانند به رنگ سبز تیره تا خاکستری است که شاخه های درختچه که به شکل تپه ای یا پهن شونده رشد می کند را می پوشانند. گل های زنگوله ای شکل به طول ۴ متر در نوک شاخه ها و در اواسط تابستان تا اواخر پاییز ظاهر می شوند. گل ها به رنگ صورتی، بنفش و ارغوانی و نیز سفید دیده می شوند. دارای بیش از ۵۰۰ واریته است که همگی برای استفاده به عنوان گیاه پوششی مناسب هستند. انواعی از آن که به عنوان گیاه پوششی استفاده می شوند شامل ‘Aurea’ با گل های ارغوانی در پاییز، ‘David Eason’ با گل های ارغوانی در پاییز، ‘Mrs.Ronald Gray’ با گل های ارغوانی متمایل به قرمز با ارتفاع ۷ سانتی متر و ‘Nana’ با ارتفاع ۱۰ سانتی متر و گل های بنفش است.(قدیما این گیاه از همان گونه ی درختچه ی اریکا بوده ولی اخیرا این دو گونه به خاطر نوع فلس ها از هم جدا شدند)

جاروی زینتی: گیاهی است یک ساله که پس از رشد به اشکال مختلف مخصوصا” تخم مرغی در می آید. برگ های آن باریک، خطی و به رنگ سبز روشن است که با تغییرفصل در پاییز قرمز و بعد به رنگ بنفش در می آید.

نیازها:

علف جاروب به سرما مقاوم بوده و نیاز به خاک اسیدی، مرطوب و با زهکشی خوب دارد و مناطقی را که دارای تابستان مرطوب و خنک هستند را ترجیح می دهد. با آبیاری منظم بطوریکه خاک هرگز خشک نشود می توان آن را در مناطق با تابستان خشک پرورش داد. همراه با آبیاری منظم، کاربرد کودهای اسیدی در اواخر زمستان و دوباره در اواخر بهار توصیه می شود. در نواحی با تابستان داغ گیاه Erica که به آن

شباهت دارد بهتر رشد می کند.

افزایش:

از طریق کاشت قلمه های نیمه رسیده در اواسط تابستان، یا تقسیم بوته در پاییز یا اوایل بهار و نیز از طریق خواباندن شیاری شاخه در بهار قابل افزایش است.

خاک جارو زینتی:

جاروی زینتی در تمام خاک های باغچه که نسبتا” غنی باشد رشد می کند .نقاط گرم و آفتاب گیر را دوست دارند . این گیاه را می توان در جایی که از خاک دستی هم پر شده کاشت. در این شرایط اگر کود و اب مورد نیاز آن تامین شود به خوبی رشد می کند.

طریقه کاشت و ازدیاد جارو زینتی:

بذر جاروی زینتی را در ائایل فروردین در خزانه کاشته و در اواخر فروردین یا اوایل اردیبهشت انها را نشاء می کنند و چون بوته آن خیلی ظریف و نازک است و در موقع جا به جایی آسیب می بیند و امکان از بین رفتن آنها هست باید عمل نشائ کردن باید دقت کامل و اختیاط انجام گیرد و بوته را طوری از خاک بیرون آورد که مقداری از خاک اطراف ریشه باقی بماند.بهتر است که بذر را در گلدان کاشته و پس از رشد کافی گیاه را با خاک از گلدان در آورده و در جای مناسبی کاشت. بذر را در محل اصلی به فاصله ۴۰-۶۰ سانتیمترکشت نموده و زمان کاشت آن همانطور که گفت شد در اواخر فروردین می باشد.

تکثیر:

در اواسط تابستان قلمه های نیمه رسیده را میکارند. همچنین از طریق تقسیم بوته گیاه و یا خواباندن شیاری شاخه در بهار/منبع: سایت باغ شیشه ای و پارسینه و بازارکو

.
منبع: ساعدنیوز | https://saednews.com

error: Alert: Content selection is disabled!!