کاشت خرمالو در گلدان و خانه بسیار ساده و لذت بخش است و به راحتی می توان به کشت این درخت میوه در منزل پرداخت و از خواص میوه های خوشمزه آن بهره مند شد.
ما در مقالات قبلی از سایت سبزانه از کاشت شاهدانه، کاشت خیار در گلدان، نگهداری گل بنجامین در خانه و دیگر موارد این چنینی برای گل دوستان و گیاه دوستان مطلب نوشته و به اشتراک گذاشته ایم.
دانستنی های مفید درباره کاشت خرمالو در گلدان:
- برای کاشت خرمالو باید از هسته آن برای پرورش و رشد این گیاه به شرح زیر باید استفاده کرد:
- برای کاشت هسته خرمالو در گلدان، بعد از خریدن خرمالو، یکی از خرمالوهای رسیده و سالم را جدا کنید و هسته های میوه را به آرامی جدا کنید و با آب ولرم خوب بشویید، به شکلی که قسمتهای گوشتی میوه به طور کامل از روی هسته ها پاک بشود.
- هسته های خرمالو را داخل ظرف آبی قرار دهید و آن را در محلی گرم و کم نور قرار دهید.
- اگر آب حالت شفاف خود را از دست داد، آب ظرف را عوض نمایید.
- بعد از گذشت چند روز جوانه های کوچکی از هسته خرمالو خارج می گردد. در این زمان شما می توانید گیاه جوان را به گلدان با خاک مناسبی که آماده کرده اید، منتقل کنید.
- در زمان انتقال جوانه ها مراقب باشید جوانه آسیب نبیند و خاک اطراف آن را به آرامی بفشارید.
- بعد از کاشت هسته های خرمالو، آن را آبیاری کامل انجام دهید به طوری که آب از ته گلدان خارج گردد.
- گلدان حاوی جوانه ها را در محلی با دما و نور مناسب بگذارید.
شرایط مورد نیاز نگهداری درخت خرمالو:
برای اینکه جوانه ها با موفقیت سر از خاک در آورند و به بار بنشینند باید شرایط محیطی و دمایی زیر را فراهم کنید:
خاک:
خاک مناسب برای کشت خرمالو، خاکی سبک با نفوذپذیری بالا و دارای حاصلخیزی خوب می باشد .
آبیاری:
خرمالو نیاز آبی نسبتا بالایی دارد. این گیاه به خشکی حساس است و به خصوص در هوای گرم، نیازش به آبیاری بیشتر هم می شود و باید آبیاری با فواصل منظم صورت پذیرد. البته ذکر این نکته اهمیت دارد که، آبیاری بیش از حد سبب می گردد که ریشه دچار کمبود اکسیژن شده و بارزترین علامت غرقابی، ریزش میوه های درخت می باشد.
دما:
درخت حرمالو در آب و هوای معتدل و خنک بهترین رشد را دارد. خرمالو در عین حال گیاهی مقاوم به سرما است و تا ۱۲- درجه سانتی گراد را هم می تواند تحمل کند، و برای میوه دهی، به سرمای زمستانه نیازمند می باشد.
نور:
درخت خرمالو برای رشد نیاز به نور کامل خورشید دارد. پس لازم است گلدان خود را در محل آفتابگیر خانه مانند بالکن و یا پنجره های جنوبی آپارتمان بگذارید.
کوددهی:
استفاده از کود دامی پوسیده یا کودهای شیمیایی موجود در بازار در سال دوم، موجب رشد بهتر گیاه می شود.
آفات و بیماری ها:
مگس سفید و تریپس ها از مهمترین آفات درخت خرمالو به شمار می آیند که به پوست میوه خرمالو صدمه زده و موجب بدرنگی میوه می شوند.
در سالهای بعدی باید به این نکته توجه کرد که میودهی خرمالو روی شاخه های یکساله می باشد یعنی در فصل خزان اگر هرسی صورت می گیرد، شاخه سال قبل که محل تولید میوه است نباید حذف گردند.توجه داشته باشید که درخت خرمالو در فصل بهار به آب کمتری نیاز دارد و در فصل تابستان با گرم شدن هوا، نیاز به آب بیشتری پیدا می کند.
.
منبع: ساعدنیوز | https://saednews.com