کاشت فلفل دلمه ای در منزل و دانستی های لازم درباره ی آن :
فلفل ها از آن دسته سبزیجات پر طرفدار هستند که در انواع مختلفی وجود دارند. فلفل دارای رنگ های متفاوت و و در دو نوع تند و شیرین موجود است. از بهترین نمونه های فلفل شیرین می توان به فلفل دلمه ای اشاره کرد.
فلفل دارای ویتامین های A، B، B6، C، پروتئین، کلسیم، منیزیم، چربی، روغن، فیبر، بتاکاروتن، هیدروکربن، شکر، بیوفلاونیدن، کپساسین و آنتی اکسیدان است که به دستگاه گوارشی در هضم غذا کمک می کند و باعث جلوگیری از سرطان دستگاه گوارشی می گردد. همچنین فلفل باعث ترشح آنتی باکتری ها و جلوگیری از عفونت روده ها می شود.
فلفل گلسترول خون را پایین آورده . جریان خون را افزایش می دهد.
همچنین در تسکین و آرامش اعصاب قبل از خواب نقش بسزائی دارد.
فلفل سبب دفع سلول ها چربی می شود در منیجه از چاقی جلوگیری می کند و سرطال پروستات را کاهش می دهد.
مراحل کاشت و نشاء فلفل دلمه ای :
برای کاشت فلفل دلمه ای باید بذر ها رابه مدت چند ساعت در اب خیس کنید. برای جوانه زنی سریع تر می توانید یک لیوان چای بابونه گرم را روی بذر ها بریزید. آب گرم باعث زودتر شکستن پوسته ی بذر می شود.
حال باید ظرف نشاء را آماده کنید. سینی نشاء را از خاک حاصلخیز و مرغوب پر کنید.
سوراخی به عمق یک سانتی متر در خاک ایجاد کنید. بذر را درون آن قرار داده و سوراخ را از خاک پر کنید.
ظرف را در یک جای گرم قرار دهید دمای مناسب برای پرورش فلفل دلمه ای ۲۱ تا ۲۶ درجه سانتی گراد است. نور خورشید نیز برای فلفل ها لازم است.
سطح خاک را به طور مداوم اسپری آب کنید تا سطح خاک خشک نشود. البته از زیاد خیس شدن خاک نیز بپرهیزید.
برای کاشت فلفل دلمه ای در گلدان زمانی که جوانه دارای دو برگ کامل شد می توانید گیاه را از سینی نشاء به گلدان مورد نظر منتقل کنید. در هر گلدان می توان یک یا چند گیاه را قرار داد. فاصله ی بین گیاهان در گلدان حداقل ۵ سانتی متر باشد.
مراقبت های مورد نیاز فلفل دلمه ای :
- فلفل ها باید در جای گرم و نور کافی قرار داد. استفاده از چراغ های فلورسنت برای فلفل مناسب است و روزانه به مدت ۸ تا ۱۶ ساعت می توانید از این چراغ ها استفاده کنید.
- PH خاک باید بین ۵٫۵ تا ۵٫۷ باشد. برای متعادل کردن PH می توانید از آهک برای بالا بردن آن و از خاک کمپوست برای کاهش PH استفاده کنید.
- برای افزایش فلفل ها زمانی که گیاه گل می دهد؛ با یک قلمو یا گوش پاک کن تمیز روی بساک گل های نر بکشید و گرده ها را به گل ماده منتقل کنید. گرد افشانی موجب افزایش محصولات می شود.
- دوره رشد فلفل از زمان باروری تا برداشت محصول ۶۰ تا ۱۲۰ روز است
- فلفل ها را باید در عمق ۳۰ تا ۴۵ سانتی متری در خاک بکارید. برای رشد بهتر آنها کمپوست و کودهای دیگر نیز به خاک اضافه کنید. فاصله میان هر نشاء باید حداقل ۳۰ سانتی متر از هم باشد.
- بعد از این که فلفل ها قد کشیدند و بارور شدند باید برای آن یک تکیه گاه درست کرد تا ساقه ها بتوانند وزن فلفل را تحمل کنند. می توانید از دیرک، میله های چوبی و یا فلزی استفاده کنید.
- برداشت فلفل باید در زمان مناسب خود صورت گیرد. هنگامی که فلفل ها بزرگ شوند و تغییر رنگ داشته باشند نشان دهنده ی فصل برداشت است. برای برداشت فلفل ها از قیچی و یا چاقوی تیز استفاده کنید.
- کاشت فلفل دلمه ای و پرورش آن برای در منزل و آپارتمان همچنین در فضای باز به راحتی صورت میگیرد. فقط باید توجه کنید که فلفل دلمه ای را باید در دمای ۲۱ تا ۲۶ درجه نگهداری کنید. هوای سرد برای این گیاه اصلا مناسب نیست.
.
منبع: ساعدنیوز | https://saednews.com