آبیاری:
بستر کاشت گیاه در فصل رشد (بهار تابستان و پاییز) باید همواره مرطوب باقی بماند اما با کاهش دمای هوا (زمستان) می بایست حجم آب را کاهش داد و بعد از آنکه سطح بستر خاک خشک شد گیاه را آبیاری کرد.
نور:
این گیاه به مکانی پر نور اما بدور از نور مستقیم آفتاب نیاز دارد.نور بیش از اندازه محیط موجب سوختگی نوک و حاشیه برگها و یا ظهور لکه های قهوه ای رنگ سوخته بر پهنه برگ می شود. از طرفی نور کم محیط نیز منجر به کوچک ماندن برگها و پریدگی رنگ آنها خواهد شد.
رطوبت:
گل آرالیا درختی به رطوبت هوا محتاج است و در روزهای گرم گیاه را به شکل روزانه و در روزهای سرد هر ۳-۲ بار در هفته نیاز به غبارپاشی دارد. غبارپاشی را در زیر نور آفتاب انجام ندهید زیرا ممکن است لکه های سوخته بر روی برگها شکل گیرد.
دما:
آرالیا بیشتر هوای سرد را ترجیح می دهد و کاهش دما را تحمل می کند تا هوای گرم. برخی منابع علمی به شکل کلی دمای مناسب رشد این گیاه را ۱۸-۴ درجه سانتیگراد معرفی کرده اند. برخی دیگر دمای ۲۳-۱۸ را در طی روز و حدود ۱۵ درجه سانتیگراد را در طی شب مناسب می دانند. در صورت افزایش دما باید هوا را نیز مرطوب نگهداشت تا گیاه آسیب کمتری ببیند. در دمای ۱۲-۱۰ درجه سانتیگراد دوران استراحت شروع می شود که در چنین شرایطی باید از میزان آبیاری گیاه کم کرد.
خاک
: آرالیا به خاکی سبک، غنی و با زهکشی مناسب و سریع نیاز دارد البته خاکهای لومی را نیز تحمل می کند. در صورت کمبود مواد غذایی برگها رنگ پریده می شوند و رشد گیاه کاهش می یابد.
کوددهی:
برای کوددهی می توان از کودهای محلول گیاهان آپارتمانی هر دو هفته یکبار البته با نصف غلظت معمول استفاده کرد.
تعویض گلدان:
این گیاه دوست دارد تا ریشه هایش در خاک متراکم باشند بنابراین زمانی گلدان آن را عوض کنید که ریشه ها از منافذ انتهای گلدانها بیرون آمده باشند. زمان تعویض گلدان مراقب شاخه ها باشید تا نشکند. اگر گلدان گیاه بیش از اندازه بزرگ باشد با وجود غنی بودن خاک و یا مصرف کودها باز هم گیاه برگ نخواهد داد.
هرس: در صورت مساعد بودن شرایط محیطی گیاه آرالیا می تواند تا ارتفاع ۲٫۴-۱٫۸ متری رشد کند که با عمل هرس می توان آنرا به ۱۲۰ – ۶۰ سانتیمتر محدود کرد. زمان عمل هرس در اوایل فصل بهار و بعد از اتمام دوران استراحت گیاه است و البته نباید در آن شدت عمل به خرج داد تا گیاه دچار استرس نشود.
قبل از شروع کار حتما گیاه را آب دهید تا بتواند بعد از عمل هرس رشد و فعالیت مجدد خود را آغاز کند. می توان شاخه های جوان را سر زنی کرد تا رشد شاخه های جانبی بیشتر شود و گیاه بیشتر رشد افقی نماید تا عمودی. بدین منظور می توان در حدود ۶۰ الی ۱۲۰ سانتیمتر از یک شاخه را کوتاه کرد و برش را دقیقا از بالای یک گره برگی زد. چنین هرسی منجر به شکل بوته ای گیاه خواهد شد.
.
منبع: ساعدنیوز | https://saednews.com