گل ساناز از رزهای پرطرفدار در فضای باغچه و منزل است. این گل تنوع رنگی قابل توجهی دارد و شرایط خاصی را برای رشد می پسندد. نگهداری گل ساناز به عنوان کاشت رز رونده مورد توجه قرار می گیرد.
منظور از رز رونده این است که گل ساناز در صورت برقراری شرایط محیطی حداکثر رشد را ارائه می دهد و از نظر ارتفاعی بلندتر از حد معمول می شود. بنابراین برای این بالاروی فضای لازم در نظر گرفته می شود. کاربرد فنس یا چوب برای تعادل در این روندگی مد نظر قرار می گیرد.
همه شما احتمالاً نام رز مینیاتوری را شنیده اید و برای دید و بازدیدهای عاشقانه، دوستانه، صمیمانه و تبریکات روزمره از آن ها بهره مند شده اید. این گل ها از رزهای خاص و زیبا هستند که به دلیل ویژگی های انحصاری به شدت مورد توجه و اهمیت واقع می شوند.
نگهداری گل ساناز به عنوان یک گل زینتی اهمیت دارد. این گل منبع درآمدی برای بسیاری از باغبان و تاجران به حساب می آید. برای تزیین فضای سبز از رزهای مینیاتوری استفاده می شود. زیبایی بیش از اندازه این گل، سبب رغبت افراد بسیاری به کاشت آن شده است.
طرفداران گل رز از کاشت رز مینیاتوری در محیط منزل استقبال می کنند. رعایت استانداردهای مورد نظر برای نگهداری گل ساناز با ثمردهی حداکثر این گل همراه می گردد. این موضوع برای کسانی که از این کاشت به عنوان یک صنعت استفاده کرده اند، مهم خواهد بود.
شرایط نگهداری گل ساناز
قبل از آشنایی با روش کاشت گل ساناز، بهتر است اطلاعاتی پیرامون شرایط پرورش رز مینیاتوری کسب کنید. در این صورت می توانید گیاه را بدون کمترین صدمه در محیط منزل یا باغچه پرورش دهید و در این امر موفق باشید.
نور
گل ساناز (برای رشد مناسب و بهنگام) به حدود ۶ ساعت نور مستقیم نیاز دارد. این موضوع برای نگهداری گل ساناز امری اجتناب ناپذیر بوده و ضرورت دارد. به طور کلی این گیاه در دسته گیاهان نور پسند قرار می گیرد.
دما
دمای در نظر گرفته برای پرورش گل ساناز متعادل بوده و به طور تقریبی برابر با ۲۲ درجه سانتی گراد است. گل ساناز به گرما علاقه ندارد و در دمای مطلوب و خنک آماده گل دادن می شود.
آبیاری
یکی از موارد مهم برای نگهداری گل ساناز, نکات مربوط به آبیاری آن می باشد. آبیاری این گیاه باید به شکل مرتب و منظم باشد. دوران گلدهی برای گل ساناز دوران مهمی است. این گیاه در این دوران نباید خاک خشک را تجربه کند. یعنی همیشه مرطوب باشد. میزان آب دادن به گیاه باید در فصل زمستان کمتر شود. چون این دوران زمان خواب گیاه است.
کود دهی
کود دهی برای پرورش گل ساناز باید در ایام گلدهی هر ۲ تا ۳ هفته یکبار انجام شود و پاسخگوی نیازهای گل باشد. کود استفاده شده باید با پتاسیم غنی شده باشد. کود تهیه شده برای این گیاه باید یک چهارم از غلطت کود عادی را در برداشته باشد. این کود دهی در زمان ثمردهی اهمیت زیادی دارد و برای بقیه ایام می توان هر فصل آن را تکرار کرد.
غبار پاشی
بهتر است این کار را برای تمیز کردن برگ های رز مینیاتوری و تامین رطوبت آن انجام دهید. غبار پاشی باید هر ۲ تا ۴ روز یک بار بر روی گیاه اعمال شود.
خاک
برای تهیه خاک مناسب رز مینیاتوری از خاک لومی، خاک شنی رسی با مقدار کمی خاک رسی بهره مند شوید. این خاک باید مخلوطی از مواد آلی را به همراه داشته باشد. این مواد باید حدود ۱۰ درصد از خاک را شامل شود. خاک گل ساناز باید از قابلیت زهکشی مناسب برخوردار باشد. اگر این گل در نواحی پرباران کاشته شود، سطح کاشت را بالاتر از چمن مد نظر می گیرند. چون این کار زهکشی مناسبی برای رز مینیاتوری رقم خواهد زد.
هرس گل ساناز
هرس کردن از نکات مهم در پرورش گل ساناز است. برای هرس کردن این گل آخر زمستان یا ابتدای فصل بهار را انتخاب کنید. گل های پژمرده را در هنگام گلدهی از گیاه حذف نمایید. این موضوع سبب باروری و ثمردهی بیشتر گیاه می شود. ضمن اینکه بذرهای سالم تری نیز از گیاه تولید خواهد شد.
کاشت گل ساناز
برای پرورش رز مینیاتوری باید عمقی برابر با ۱۵ تا ۲۰ سانتی متر را در نظر بگیرید. گیاه را در دل خاک گلدان یا باغچه قرار دهید و پیرامون ریشه را با خاک محکم نمایید. این کار برای خارج شدن هوا انجام می شود.
اگر کاشت گل ساناز را در گلدان امتحان می کنید، بهتر است یک گلدان ۸ تا ۱۰ اینچ را برای این کار در نظر بگیرید.
برای رشد مناسب گل یک مکان در معرض نور مستقیم را در نظر بگیرید. گل مینیاتوری باید به شکل مستمر آبیاری شود. به گونه ای که خاک آن هرگز خشک نشود. برای مطمئن شدن از وضعیت خاک انگشت خود را در داخل آن فرو کنید. اگر احساس خشکی کردید، فوراً آبیاری را انجام دهید. آب اضافی زیر گلدان را خالی کنید تا ریشه گیاه دچار پوسیدگی نشود.
آبیاری این گیاه باید به حدی باشد که اضافه آب از انتهای گلدان بیرون بریزد. در حین آبیاری برگ ها را خیس نکنید. چون ممکن است زمینه برای رشد آفات رز فراهم شود.
تکثیر گل رز مینیاتوری با قلمه
دو نوع روش در قلمه گیری این گل وجود دارد. در روش اول این قلمه گیری بعد از اتمام گلدهی گیاه انجام می شود. یعنی گیاه در وضعیت بدون گل قرار دارد اما سبز است. در قلمه انتخابی تمام برگ های گیاه را حذف کنید(فقط چند برگ کوچک را در انتهای قلمه حفظ نمایید). برای ریشه زایی بهتر در بستر کاشت، انتهای قلمه را زخمی نمایید.
در روش دوم باید ریزش برگ های ساناز را مد نظر قرار دهید. فصل پاییز زمان مناسبی برای قلمه گیری است. کلیه اقدامات در مورد قلمه سبز بر روی این قلمه نیز انجام می گیرد.
این قلمه ها باید در محیطی بدون نور مستقیم خورشید اما پرنور قرار بگیرند. بستر کاشت آن ها برای ریشه زایی مرطوب باشد و جنس خاک در نوع ماسه بادی فراهم گردد.
این قلمه ها تا انتهای فصل بهار ریشه دار می گردند. در فصل پاییز امکان انتقال آن ها به محیط و بستر جدید فراهم می شود. این قلمه ها در بستر جدید باید با فاصله ۳۰ سانتی متر از یکدیگر کشت شوند.
.
منبع: ساعدنیوز | https://saednews.com