گیاه پیله آ (نگهداری + پرورش)

« راهنما و دانستنی‌ها »

تصویر

گیاه آپارتمانی پیله آ در هوای گرم و مرطوب رشد خوبی خواهد داشت. ارتفاع این گیاه چند ساله و همیشه سبز به ۳۰ سانتی متر می رسد. به خاطر شباهت برگ های آن به پوست هندوانه به گیاه هندوانه ای نیز معروف است.

برگ های نوک تیز و تخم مرغی شکل آن سبز رنگ با رگه های خاکستری، به طول ۴-۸ سانتی متر هستند. پیله آ در فصل تابستان گل های کوچک و سفید رنگی تولید می کند.

گونه های مختلف گیاه آپارتمانی پیله آ

پیله آ شرینگ پلنت (Sharing Plant)

این گونه به خاطر برگ های گرد و سکه مانند یکی از گیاهان منحصر به فرد برای نگهداری در آپارتمان می باشد.

پیله آ میکروفیلا (Pilea Microphylla)

میکروفیلا یکی از گونه های پیله آ که مناسب برای کشت در تراریوم است.

پیله آ دارک میستری (Dark Mystery)

در تراریوم نیز این گونه مورد استفاده است. دارای برگ های قهوه ای می باشد.

ویژگی های قابل توجه:

پیله آ میکرو فیلا بومی مکزیک و برزیل است. گیاه توپخانه، یک گیاه کوتاه چند ساله ای است که به طور معمول تا ارتفاع 20 تا 30 سانتیمتر رشد می کند. در زیستگاه بومی ممکن است ممکت است تا 60 تا 70 سانتیمتر گستردگی عرضی پیدا کند.

گاهی اوقات به عنوان یک گیاه بیرونی در پوشش زمین به صورت انبوه به کار میرود. این گونه از پیله آ، برگهای فراوان، کوچک، گرد تخم مرغی شکل، شاداب و براق دارد که به آن ظاهر تقریبا سرخس مانند میدهد. گلهای سبز کوچک میدهد که زیبایی خاصی در ظاهر ندارد و بیشترین جاذبه زیبایی آن به خاطر برگهای آن است.

گل نر گرده خود را به صورت تخلیه انفجاری به هوا پراکنده میکند، از این رو اصطلاحا به گیاه توپخانه معروف شده است. در محیط داخلی، به ندرت گل میدهد.

استفاده در باغ:

برای پوشش زمین در فضای باز در مناطق استوایی مناسب است و در گلدان نیز میتوان در حیاط منزل از آن استفاده نمود.

این گیاه به سرما زدگی بسیار حساس است و در دمای زیر 4 درجه سانتیگراد برگهایش قهوه ای شده و میریزد و در دماهای زیر صفر دچار سرما زدگی میشود و از بین خواهد رفت و از این جهت باید گفت پیله آ میکروفیلیا جزو گیاهان مقاوم در برابر سرمای هوا محسوب نمی شود.

نور:

به نور متوسط و غیر مستقیم احتیاج دارد. نور ملایم صبح صدمه ای به آن وارد نمی کند و در سبزی و شادابی گیاه موثر است اما از تابش مستقیم و شدید نور خورشید دور نگه دارید که باعث قهوه ای شدن و سوختن برگ ها می شود.

آبیاری:

به خشکی تا حدودی مقاوم است و به آبیاری متوسط احتیاج دارد، بهترین زمان آبیاری بعد از خشک شدن سطح خاک است.

رطوبت دوست است، در محیط های مرطوب رشد بهتری دارد.

دما:

دمای اتاق برای آن مناسب است و در صورت گرم تر شدن هوا به آبیاری دقت کنید تا خشکی نکشد. نسبت به سرما حساس است و اگر در دمای کمتر از چهار درجه قرار بگیرد برگ ها قهوه ای می شوند و می ریزند.

خاک:

به خاکی سبک با زهکش بالا احتیاج دارد تا آب در اطراف ریشه باقی نماند و باعث از بین رفتن گیاه نشود. از ترکیبات سبک کننده ی خاک مثل خاک برگ و پرلیت در بستر آن به کار ببرید.

آموزش تکثیر گل پیله آ:

ساقه های این گیاه در هر مکانی که با خاک تماس داشته باشند ریشه می دهند. بنابراین می توان آن را توسط قلمه که از نوک ساقه تهیه می شود به راحتی تکثیر کرد. زمان قلمه گیری فصل بهار یا تابستان است. از نوک ساقه ها قطعاتی به طول ۷.۵ سانتیمتر گرفته می شوند.

برش را دقیقاً در زیر گره بزنید و قلمه ها را در خاکی سبک و مرطوب قرار دهید. قلمه ها در طی یک ماه ریشه خواهند داد. تقسیم بوته روش دیگر تکثیر این گیاه است.

هرس گل پیله آ:

این گیاه به هرس خاصی نیاز ندارد اما برای جلوگیری از بلند شدن بیش از اندازه ساقه ها می توان آنان را سرزنی کرد تا رشد ساقه های جانبی تحریک شود.

همچنین به مرور زمان برگهای پایین ساقه های مسن تر خواهد ریخت که البته طبیعی است اما ممکن است ظاهر گیاه را ناخوشایند کند. می توان این ساقه ها را از گیاه جدا کرد و به عنوان قلمه جهت تکثیر گیاه از آنان استفاده کرد.

مشکلات گیاه ورنا

یکی از مشکلات نگهداری گل ورنا ریزش و سیاه شدن ساقه های آن می باشد . عوامل متعددی در بروز این مشکلات موثر هستند که می توان به آبیاری بیش از اندازه ، آبیاری کم ، نور زیاد و مستقیم ، کمبود نور ، آفاتی چون پشه ها ( این آفات باعث قارچی شدن بستر گیاهان می شود ) ، شپشک ها و کنه و … اشاره نمود .

سیاه شدن ساقه ی گل ورنی :

ممکن است ساقه های این گیاه در اثر عوامل قارچی سیاه شوند . در این صورت بهتر است از قسمت های سالم ساقه ، قلمه گیری کنید . گیاه را از گلدان خارج کنید و قسمت های سالم ساقه را با چاقوی تمیز برش بزنید . قبل از کاشت ، قلمه ها را با قارچ کش ضدعفونی کنید . برای کاشت آن ها بهتر است از خاک گلدان قبلی استفاده نکنید .

آفات و بیماری های گل پیله آ:

کنه های تار عنکبوتی در آب و هوای گرم و خشک می توانند به برگها آسیب بزنند. بنابراین وقتی که هوا بسیار گرم است گیاه را در مکانی سایه قرار دهید. شپشکها از جمله دیگر آفات این گیاه هستند که از شیره گیاه مصرف کرده برگهای گیاه بخصوص برگهای جوان کم رنگ و بدشکل می شوند و به دلیل تولید ماده چسبناک عسلک، سطح روی برگها براق و چسبناک خواهد شد.

اگر تعداد آفات کم است با تکه پارچه ای مرطوب آنان را از روی گیاه بردارید در غیر این صورت از سموم سیستماتیک استفاده کنید. از بیماری های این گیاه می توان به لکه برگی و همچنین پوسیدگی ساقه اشاره کرد که آبیاری بیش از اندازه و خیس و غرقابی شدن خاک گلدان و هوای سرد و مرطوب از جمله عوامل تشدید کننده این بیماری ها هستند.

بنابراین و برای جلوگیری از شیوع این بیماری ها باید نوع خاک گلدان را طوری انتخاب کرد که زهکش بسیار خوبی داشته باشد.

گیاه را نباید زیاد آب داد و تهویه هوا نیز به خوبی صورت گیرد. در این گیاه غبار پاشی در زیر نور مستقیم آفتاب و همچنین استفاده از مواد براق کننده شیمیایی موجب سوختن برگها و ظهور لکه های قهوه ای بر روی آنان می شود.

.

منبع: ساعدنیوز | https://saednews.com

error: Alert: Content selection is disabled!!