نعنا ترنجی (نگهداری + پرورش)

« راهنما و دانستنی‌ها »

تصویر

گیاه نعنا ترنجی را می توانید در بهار یا پاییز بکارید. توجه داشته باشید که مکانی که برای کاشت نعنا ترنجی انتخاب می کنید باید در معرض نور کامل خورشید باشد. این گیاه منحصرا مکان های سایه دار را در مناطقی که تابستان های بسیار گرمی دارند، تحمل می کند. نعنا ترنجی همچنین یک خاک مرطوب و غنی را ترجیح می دهد.

بیشتر گونه های گیاه نعنا ترنجی بین 2 تا 4 فوت قد دارند، اما انواع کوتوله نیز وجود دارد که کمتر از 10 اینچ ارتفاع دارد. انواع کوتوله برای کاشت در گلدان و یا در کنار دیگر گل های شما بسیار عالی است. چرا که می توانید از شکوفه های شکیل و لوله مانند گل نعنا ترنجی لذت ببرید.

گیاهان را در فاصله ۱۸ تا ۲۴ اینچ از یکدیگر در خاک خوش زهکشی شده بکارید. مکان کاشت نعنا ترنجی باید گردش هوای مناسبی داشته باشد، در غیر این صورت در برگ های آن کپک ایجاد می شود.

ارتفاع نعنا ترنجی ارغوانی:

ارتفاع این گیاه متغیر و بین 30 تا 60 سانتیمتر و گاها بیشتر و کمتر است.

فاصله کاشت بذر نعنا ترنجی ارغوانی:

فاصله کاشت بذر 25 تا 40 سانتیمتر است.

عمق کاشت بذر نعنا ترنجی ارغوانی:

عمق کاشت بذر 2 تا 4 میلیمتر است.

خاک مناسب رشد نعنا ترنجی ارغوانی:

برای رشد این گیاه از خاک پیت ماس و کوکوپیت استفاده کنید. خاک مورد کاشت باید عاری از هر گونه بیماری، ویروس و قارچ باشد. خاک باید از زهکشی مناسبی برخوردار باشد.

دمای مورد نیاز نعنا ترنجی ارغوانی:

دمای مناسب برای رشد این گیاه بین 12 تا 27 درجه سانتی گراد است.

زمان گلدهی نعنا ترنجی ارغوانی:

گلدهی این گیاه در فصل تابستان است.

مقدار آبدهی نعنا ترنجی ارغوانی:

به آبیاری متوسطی نیاز دارد.

نور مناسب نعنا ترنجی ارغوانی:

به آفتاب کامل و نیمه سایه نیاز دارد.

مراقبت از نعنا ترنجی

پس از کاشت این گیاه، خاک را مرتبا مرطوب نگه دارید اما آن را غرق در آب نکنید. پس از اولین نشانه های سرما در پاییز، گیاه را حدود ۲ اینچ کوتاه کنید. هر دو تا سه سال، گیاه نعنا ترنجی را پیوند بزنید تا از سالم و قوی بودن آن اطمینان حاصل کنید.

گیاه نعنا ترنجی مستعد کپک پودری است و به صورت یک غبار خاکستری روی جوانه ها ظاهر می شود و در هوای مرطوب و گرم روی برگ ها قرار می گیرد. اگر گیاه نعنا ترنجی شما کپک زده است، می توانید آن را با یک اسپری قارچ کش درمان کنید. این مشکل همچنین با کاشت نعنا ترنجی در جایی که گردش هوای مطلوبی داشته باشد، حل می شود.

مالچ و کوددهی

خاک غنی از مواد مغذی ارگانیک می تواند آنچه را که در سال اول و دوم پس از کاشت نعنا ترنجی مورد نیاز است، به آن بدهد.

اما اگر خاک به طور مرتب با کمپوست یا کود پوسیده اصلاح نشود، می توانید از اضافه کردن یک کود آلی متعادل بهره مند شوید. مالچ ایده خوبی برای نعنا ترنجی است زیرا عاشق خاک مرطوب می باشد.

انواع پیشنهادی برای کاشت

  • Monarda didyma: قرمز روشن است و ۳ تا ۴ فوت ارتفاع دارد.
  • fistulosa: در اواخر تابستان شکوفه های صورتی مایل به بنفش می دهد.
  • pringlei: تا 18 اینچ رشد می کند و از کپک پودری مصون است.

نحوه کاشت بذر:

ساده ترین ترکیب خاک مناسب برای کاشت بذر اکثر گلهای فصلی و زینتی :

خاک باغچه ۶۰ درصد – ماسه ۲۰ درصد – کود حیوانی ۲۰ درصد این موارد با هم خوب ترکیب شود.

اگر قصد کاشت زیاد و تولید این گل را دارید بهتر است در زمین یک کرت با این ترکیب خاک آماده کنید ، سطح خاک را خوب صاف کنید قبل از پاشیدن بذرها سطح خاک را خوب آب بدهید و بعد بذرها را روی خاک بپاشید سپس بهتر است روی آن حدود نیم سانت کود دامی کاملا پوسیده سرند شده بریزید و مجدد با آبپاش آب بدهید.

اما اگر مقدار کمی از این بذر را تهیه کردید و برای باغچه خود و یا به مقدار چندتا گلدان میخواهید پرورش بدهید از این روش زیر استفاده کنید.

در این روش خزانه شما باید کوچک باشد.

ابتدا یک سبد پلاستیکی میوه یا گلدانی با دهانه بزرگ ولی عمق کم تهیه کنید.

گلدان و یا سبد را از خاکی که در بالا ترکیب آن گفته شد پر کنید و خاک را خوب آب بدهید تا خاک نشست خود را بکند. حالا بذرها را روی سطح خاک بپاشید سپس حدود نیم سانت روی بذرها کود دامی کاملا پوسیده سرند شده بریزید و مجدد به آرامی با آبپاش آب بدهید.

اگر کود دامی در دسترس شما نبود میتوانید از ورمی کومپوست استفاده نمایید و اگرم هر دو اینها در دسترس نبود از همان خاکی که ترکیب کردین برای روی بذرها استفاده نمائید ( اما بهتر است از کود دامی استفاده کنید تا جوانه ها به خوبی رشد کرده و قوی شوند) حتما کود دامی ای که استفاده میکند چند ساله ،کهنه،پوسیده،خشک و سرند شده باشد. به هیچ عنوان از کود دامی تازه استفاده نکنید.

بعداز اینکه جوانه های گیاه مورد نظر به حدود ۵ تا ۸ سانت رسیدند آنها را از خزانه در آورده و در جای اصلی بکارید.

برخی ها بذر را روی محلی که مورد نظرشان هست میپاشند تا همان جا سبز بشود اما این روش درست نیست دلیلش این است که زمان بذر پاشی بذرها نامنظم روی زمین میافتند و وقتی سبز میشوند خیلی از آنها ممکن است کنار هم سبز بشن اما زمانی که بذرهارو درون خزانه بکارید بعد میتوانید به صورت منظم بوته های این گل را به هر طریقی و به هر فاصله ای که میخواهید بکارید.

به این نکته هم حتما توجه شود : هیچ وقت اقدام به نگهداری گل و گیاهان بیرونی در منزل نکنید چون درون منزل نور و تهویه هوای کافی برای رشد گیاهان و درختان بیرونی وجود ندارد حتی کاشت بذر هم ممکن است با مشکل مواجه شود در کل اگر مکانی برای کاشت بذر ندارید و مجبور هستید که در منزل این کار را بکنید بهتر است گلدان خزانه را روی پنجره جنوبی بگذارید تا نور کافی به آن برسد و حتما پس از سبز شدن بذر گیاهانی که بیرونی هستند آنها را به بیرون از خانه انتقال بدهید اگر ( به بیرون انتقال ندهید ساقه ها دراز شده و کم کم از بین میرود )

.

منبع: ساعدنیوز | https://saednews.com

error: Alert: Content selection is disabled!!