نخل لاتانیا (نگهداری + پرورش)

« راهنما و دانستنی‌ها »

نحوه پرورش و نگهداری نخل لاتانیا

نخل لاتانیا از خانواده نخل های بادبزنی است، درخت دارای برگ های بزرگ و بادبزن مانند است که این برگ ها به صورت عمودی رشد می کنند. حداکثر ارتفاع معمول آن به ۲۲ متر و گاهی تا ۳۵ متر می رسد. رنگ برگ سبز روشن، طول تاج تا ۴ متر،شکل برگ بادبزنی پنجه ای با الیاف کرک مانند در اطراف ساقه، اندازه برگها طول برگ آن تا ۱٫۵ متر و گستردگی و عرض پهنه آن نیز تا ۱ متر میرسد،

میوه آبی تا خاکستری به اندازه حدود ۵ تا ۸ میلیمتر، رنگ گل نارنجی متمایل به صورتی، که به علت شکل برگها و ظاهر لوکس و زیبایش بسیار مورد توجه قرار میگیرد.

کاربرد پالم لاتانیا:

کاربردها در محوطه سازی و فضای سبز، تک درخت، مرکز دید، حاشیه راه ها

استفاده از پالم لاتانیا در روف گاردن :

از آنجایی که استفاده از پالم لاتانیا در روف گاردن نیاز مند نگهداری و مراقبت زیاد در برابر سرما است استفاده از آن در روق گاردن ها و بام سبز های واقغ در تهران و شهر های با سرمای زمستانی توصیه نمی شود . در صورت استفاده از پالم لاتانیا در مناطق نیمه سرد سیر نیاز به ایجاد پوشش برای این گیاه زیبا لازم می باشد .

دما:

بهترین دما برای پرورش این گیاه از ۲۰ درجه به بالا است اما این درخت تا دمای منفی ۱۰ درجه را هم تحمل میکند، در نواحی سردسیر و هوای سرد مقاومت خوبی از خود نشان میدهد.

نور:

نور کامل خورشید برای پرورش این گیاه لازم می باشد. قرار گرفتن این گیاه در مجاورت نور خورشید سبب می شود تا برگ های بزرگ و زیبایی به وجود آید

نگهداری:

نخل لاتانیا از گیاهان بیرونی با برگ بادبزنی زیبایی است که به علت شکل برگها و ظاهر لوکس و زیبایش بسیار مورد توجه قرار میگیرد.

این نخل را میتوان در فضای داخل و گلخانه های گرم و نیمه گرم پرورش داد اما نور کافی از ملزومات رشد مناسب آن است و همچنین برای رشد مناسب و بهره مندی از نور بهتر است در فصول گرم بایستی گلدانهای نخل لاتانیا به مکاهای سایه آفتاب زیر درختان منتقل گردد تا شاهد رشد مناسب برگ ها و تنه آن باشیم. چون دارای ریشه های متمرکز و کوتاهی است میتوان برای مدت طولانی آن را در گلدان نگهداری نمود.

آبیاری:

همانند انواع نخل ها به طور مرتب و نه زیاد، به آبیاری نیازدارند و البته مخصوصا در موارد کاشت در گلدان و نگهداری در فضای گرم داخلی نباید اجازه داد که خاک گلدان برای مدت طولانی خشک بماند.

در صورت کاشت در زمین این نخل همانند سایر نخل ها نیاز به کرت یا آبخور در فاصله حدود یک متری اطراف تنه است و بهتر است برای رشد مناسب در فصول رشد خاک آن همواره مرطوب باشد.

نحوه کاشت :

بذرهارا حدود ۲۴ ساعت در آب ولرم خیس کنید و در این مدت ۲ مرتبه آب را عوض کنید تا بذرها در آب نگندند .

ترکیب خاک مناسب برای کاشت بذر نخل لاتانیا :

به هر کدام از ترکیب های زیر دسترسی داشتید فرقی نمیکند.

۱- ۶۰ درصد کوکوپیت + ۴۰ درصد پیت ماس

۲- ۷۰ درصد کوکوپیت + ۳۰ درصد کود دامی

۳- ۳۰ درصد خاک باغچه + ۳۰ درصد ماسه+ ۲۰ درصد برگ + ۲۰ درصد کود دامی یا ورمی

بعداز خیس کردن بذرها ، انها را درون گلدانی با خاکی مناسب در عمق یک سانتی بکارید و خوب آب بدهید و در مکانی نیمه سایه و بیرون از منزل بگذارید .

توجه داشته باشید که این درخت یک گیاه بیرونی میباشد و در منزل نمیتوان نگهداری کرد.

اگر بذرهای بیشتری دارید و میخواهید به صورت عمده این گیاه رو تولید کنید بهتر است محلی در زمین برای کاشت اماده کنید حتما خاک را خوب شخم بزنید

سپس بذرها را در محلی مناسب بپاشید و مقداری روی آن کود دامی سرند شده بریزید و خوب آبیاری کنید و تا جوانه زدن بذرها آبیاری را مرتب تکرار کنید تا که رطوبت زمین از دست نرود نکته مهم هم این است که بهتره محل خزانه در مکانی سایه یا نیمه سایه قرار داشته باشد.

معمولا بین ۱۵ روز تا یک ماه در برخی مواقع هم ۲ ماه جوانه ها از خاک میزنن بیرون و کم کم بزرگ میشود حالا کافیست در فصل پاییز که نهالهای شما خزان کردند آنها را از خزانه در آورده و در گلدان بکارید

هرچی فاصله بذرها بیشتر باشد به نهالهای قوی تر و درشت تری در طی یک سال تبدیل خواهند شد بهترین فاصله بین ده تا ۱۵ سانت در خزانه کاری است توجه داشته باشید خزانه ای که آماده میکنید یکم از سطح زمین بلند تر باشد تا بر اثر بارندگی آب جمع نشود حدود ۲۰ سانت مناسب میباشد.

کاشت در گلخانه گرم هم امکان پذیر است و هر موقع از سال میتوانید در گلخانه گرم اقدام به کاشت بذر نمائید.

توجه : هیچ وقت اقدام به نگهداری گل و گیاهان بیرونی در منزل نکنید چون درون منزل نور و تهویه هوای کافی برای رشد گیاهان و درختان بیرونی وجود ندارد حتی کاشت بذر هم ممکن است با مشکل مواجه شود در کل اگر مکانی برای کاشت بذر ندارید و مجبور هستید که در منزل این کار را بکنید بهتر است گلدان خزانه را روی پنجره جنوبی بگذارید تا نور کافی به آن برسد و حتما پس از سبز شدن بذر گیاهانی که بیرونی هستند آنها را به بیرون از خانه انتقال بدهید اگر ( به بیرون انتقال ندهید ساقه ها دراز شده و کم کم از بین میرود )

.

منبع: ساعدنیوز | https://saednews.com

error: Alert: Content selection is disabled!!