گل کالانکوآ (نگهداری + پرورش)

« راهنما و دانستنی‌ها »

نحوه پرورش و نگهداری گیاه کالانکوآ

کالانکوآ یکی از زیباترین گیاهان بهاری است و به دلیل گل های رنگارنگ و متنوع طرفداران زیادی داشته و از محبوبیت بالایی برخوردار است. گل های کالانکوا در رنگ های سفید، صورتی، قرمز، نارنجی، گل بهی، زرد و سرخابی وجود دارد و در شرایط مناسب محیط معمولا 6 تا 8 ماه گل دارد. همچنین شما می توانید به راحتی گل خود را نگهداری نموده و برای سال بعد مجددا از زیبایی آن لذت ببرید.

این جنس دارای ۲۰۰ گونه مختلف بوده و برگ های گوشتی وگل های زیبای آنها مورد توجه است.گونه مورد نظر بومی ماداگاسکار بوده و ارتفاع و گسترش آن به حدود ۳۰ سانتی متر می رسد.برگها سبز روشن، گوشتی و تخم مرغی شکل هستند که لبه آنها به طرف بالا برگشته است.

گل های کالانکوآ قرمز کم رنگ و لوله ای شکل بوده و به صورت خوشه ظاهر می شوند .فصل پیرایش گل ها، از اواسط زمستان تا اواسط بهار است.

نام علمی: KALANCHOE BLOSSFELDIANA
خانواده: CRASSULACEAE – سدوم ها
بومی منطقه: ماداگاسکار
نام های دیگر: کالانکوئه , کالانکوآ , کالانشه*آ , کالانشه نو, Kalanchoe, Palm Beach Belle

شرایط پرورش و نگهداری از گل کالانکوآ

اول از همه باید به این نکته اشاره کنیم که گل کالانکوآ گیاهی با درجه تحمل خوبی نسبت به سرما و گرما شناخته می شود و به همین خاطر مانند نخل ماداگاسکار در دسته گیاهان مقاوم قرار می گیرد. این گیاه مقاوم است اما اگر شرایط دما بسیار سرد یا گرم باشد، در رشد و نمو خود با مشکل مواجه می شود. در چنین شرایطی بهتر است محیط گرمی را برای فصل زمستان گیاه و محیط سایه-آفتاب را برای فصل تابستان گیاه در نظر بگیرید. بدین طریق شرایط تعدیل دما را برای نگهداری و پرورش گل کالانکوآ فراهم خواهید کرد.

اگر این گیاه در شرایط دمایی نامطلوب(خیلی سرد یا خیلی گرم) قرار بگیرد، رنگ برگ هایش تغییر خواهد کرد و از سبز متمایل به نارنجی و قرمز می گردد.

نوع سفید گل کالانکوآ به دلیل اشباع بودن برگ هایش از آب مانند کاکتوس اپونتیا عمل کرده و تحمل تشنگی را تا مدت ها خواهد داشت. این گیاه را در نمونه کوچک بخرید. چون بعد از چند سال گل حجیمی از آن را مشاهده خواهید کرد. مدت زمان این رشد حدود یک سال بوده و این موضوع نشان می دهد که گل کالانکوآ سفید رشد بسیار خوبی دارد.

آبیاری

برای رشد گل کالانکوآ, آبیاری منظم را در نظر بگیرید. برای انجام آبیاری دوم، منتظر خشک شدن خاک باشید. این آبیاری بهتر است فصل تابستان حدود یک الی ۲ بار در هفته و در فصل زمستان به اندازه یک بار در هفته باشد.

آبیاری منظم برای این گیاه بسیار اهمیت دارد و در صورت عدم رعایت می تواند زندگی آن را به خطر بیندازد. اگر آب دادن به این گیاه را بیشتر از حد نرمال انجام دهید، ریشه های گیاه پوسیده خواهند شد و اگر در آبیاری این گیاه کوتاهی کنید، با برگ های چروکیده مواجه خواهید شد. ضمن اینکه سقوط برگ ها اتفاق می افتد. این فرآیند تا خشک شدن کامل گیاه ادامه دارد.

خاک

خاک مناسب برای کاشت کالانکوآ، خاک سبک، با زهکشی بالا است و بهتر است با پرلیت مخلوط شود. همچنین خاک مناسب برای قلمه زدن کلانکوا ترکیبی از یک قسمت پیت، یک قسمت خاکبرگ یا کمپوست و دو قسمت ماسه نرم است.

نور

برای نگهداری از گل کالانکوآ به نور متوسط نیاز دارید. شرایط سایه-آفتاب می تواند گزینه مناسبی برای برقرار کردن نور متوسط باشد.برای این گیاه از اصطلاح روز کوتاه استفاده می شود. یعنی در فصل تابستان و پاییز(زمانی که دوران گلدهی گیاه نیست) باید از وقت تعیین شده کمی زودتر در محیط بدون نور گذاشته شود.

گیاه به نور غیر مستقیم خورشید نیاز دارد و چون جزو گل های روز کوتاه است، توصیه می شود در فصل تابستان که طول روز طولانی است حتما گیاه را چند ساعت زودتر در محیط تاریک قرار دهید. همچنین لازم به ذکر است نور مستقیم آفتاب در فصل بهار و تابستان برگ های گیاه را می سوزاند، اما آفتاب زمستان به ویژه از پشت پنجره کاملا برای گیاه مناسب است.

دما

بهترین دما برای این گل زیبا، در شب 18 درجه سانتیگراد و در طول روز حدود 29 درجه سانتیگراد است. با این وجود کالانکوا جزو گیاهان مقاوم است و نوسانات دما محیط را تحمل می کند.

کوددهی

کود مورد نیاز گیاه را می توان از کود مایع رقیق شده و یا کود شیمیایی موجود در بازار به میزان 3 گرم در لیتر، هردو هفته یکبار از خرداد تا شهریور استفاده نمود.

تعویض گلدان

با توجه به رشد گیاه لازم است گلدان هر دو تا سه سال یکبار تعویض شود. بهترین زمان برای تعویض گلدان گیاه فصل بهار است.

کاشت گل کالانکوآ

برای پرورش گل کالانکوآ از روش های متفاوتی مانند قلمه، برگ و بذر استفاده می شود. قبل از جای گذاری بذر، باید محیط مناسبی را برای قرار دادن آن تهیه کنید. خاک محیط کاشت باید مرطوب شود.

برای بالغ شدن بذر به حدود ۹ تا ۱۰ ماه زمان نیاز دارید. برای رویش جوانه، خاکی با زهکشی مناسب و در بافت سبک را تهیه کنید. این خاک باید از شن و پیت ماس تهیه شده باشد. البته این شن و پیت ماس در ۲ ماه بعد از رشد گیاه به خاک مختص کالانکوآ اضافه می گردد. برای تکامل بذرها یک پلاستیک بر روی گلدان بکشید تا رطوبت گیاه از دست نرود.

در ادامه گیاه را بعد از رویش از گلدان بیرون آورده و خاک انتهایی آن را جداسازی نمایید. یک بستر مناسب برای گلدان بعدی انتخاب و درون آن خاک ریزی را انجام دهید.

در روش دوم از برگ گیاه برای تکثیر استفاده می شود. در این روش از قسمت تحتانی گیاه یک برگ جدا کرده و آن گاه برگ را تا نیمه در خاک فرو می برید. این خاک نیز باید از نظر پیت ماس غنی باشد. این پرورش را ابتدا در گلدان های کوچک مخصوص کاکتوس امتحان کنید.

در روش سوم نیز از قلمه زدن گل کالانکوآ استفاده می شود. قلمه مناسب از گیاه کالانکوآ آماده کرده و آن گاه این قلمه را حدود سه روز بر روی یک کاغذ در یک محیط تاریک بگذارید تا پینه ببندد.

بعد از پینه بستن، قلمه را در هورمون ریشه زایی بزنید.

خاک گیاه در این وضعیت نیز باید مرطوب باشد. برای حفظ رطوبت خاک یک پلاستیک بر روی قلمه بکشید. احتمالاً ریشه زایی بعد از گذشت ۲ هفته اتفاق می افتد.

در مدت ریشه زایی نور لازم برای گیاه را به شکل فیلتر شده تهیه کنید. برای این کار قلمه را در پشت پنجره بگذارید.

چند نکته در رابطه با کالانکوآ

کالانکوآ آسان نگهداری می شود و علاوه بر آن مزیت دیگری هم دارد! گل های کالانکوآ می توانند مدت زمان زیادی روی گیاه باقی بمانند. بسیاری از افراد بعد از گل دهی و خشک شدن گل ها گیاه را دور می اندازند. کالانکوآ گیاهی چند ساله است پس بعد از خشک شدن گل های گیاه به راحتی آنها را جدا کنید و مراقبت های معمول گیاه را از سر بگیرید. باغبانان حرفه ای، با تنظیم طول روز، کالانکوا را مجبور به گلدهی در تمام طول سال می کنند.

.

منبع: ساعدنیوز | https://saednews.com

error: Alert: Content selection is disabled!!